(P) Vizitează Paralia și Meteora, de Paște!

Orașul dintre stânci sau mănăstirile suspendate între cer și pământ, așa cum a fost supranumit, Meteora este considerat unul dintre cele mai importante complexe monahale din lume, inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Paralia Katerini

Vizitează chiliile și schiturile din Meteora în mini-vacanța de Paște!

Ridicându-se ca niște giganți adormiți deasupra orășelului Kalambaka, vârfurile de gresie pe care sunt așezate zeci de mănăstiri antice sculptate în roca argintie și atârnând parcă între cer și pământ par că străpung orizontul. Este locul în care te umpli de energie divină, iar cea mai bună perioadă când ar trebui să-l vizitezi este de Paște, când în aer se simte un sentiment de iubire, lumină și reînnoire.

Viața monahală a început aici, undeva prin secolul al IX-lea, când Sfântul Atanasie ajunge aici alături de alți călugări și ridică pe una dintre stânci, la circa 600 metri altitudine, Mănăstirea Marele Meteor, pe care o poți vizita și tu, în vacanța de Paște. Pentru a ajunge la ea, trebuie să urci 115 trepte sculptate în rocă, extrem de abrupte… peisajele îți vor tăia respirația cu siguranță.

Festivități și relaxare în Paralia

După ce vizitezi Meteora și te umpli de energie divină, poți participa la evenimentele culturale care se organizează în cosmopolita Paralia. Paștele este celebrat cu mare fast pe Riviera Olimpului, iar petrecerile se planifică cu mult înainte de marele eveniment. În Săptămâna Luminată, localnicii pregătesc deliciile pentru masa de Paște, iar organizatorii de evenimente muncesc de zor la surprize pentru localnici și turiști deopotrivă. Poți asista la parade cu care și fanfare, procesiuni cu alaiuri de preoți, ori la petreceri dintre cele mai diverse.

de Mădălina Isar

Paste Paralia 

Hotel Korali 3*- de la 159 euro + 399 lei/persoană, 4 nopți de cazare cu demipensiune + Masă Festivă de Paște, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber