(P) Vizitează cea mai mare mănăstire din Thassos, de Paște!

Vacanţa de Paşte se apropie cu paşi repezi şi dacă încă nu ţi-ai făcut planurile pentru mini-vacanță, dar îţi doreşti ceva deosebit, atunci cea mai bună idee este să profiţi de o oportunitate inedită: sejur pe insula Thassos.

Thassos

Insulă de pe coasta Mării Egee te întâmpină cu peisaje splendide, ape cristaline cu sclipiri de diamant, plaje spectaculoase şi luxuriante privelişti montane, toate dublate de evenimente interesante organizate special pentru Paşte.

Fiecare biserică ortodoxă din Grecia le oferă enoriaşilor săi, localnici sau turişti, ocazia să petreacă cele mai importante evenimente religioase ale anului în sânul credinţei şi să împărtăşească tradiţii şi obiceiuri păstrate din moşi-strămoşi. Pe multe dintre acestea le vei recunoaşte ca fiind asemănătoare, dacă nu identice, şi te vei simţi aproape ca acasă, în mijlocul unor oameni frumoşi, prietenoşi şi ospitalieri, gata să te primească în familie.

Mănăstirea Arhanghelului Mihail

Pentru o experienţă deosebită în noaptea Învierii, îţi recomandăm să primeşti „Lumina Sfântă' la Mănăstirea Sf. Arhanghel Mihail, unde, la miezul nopţii, preoţii ies pe balconul bisericii şi încep slujba de Paşte.

Mănăstirea Arhanghelului Mihail, situată pe drumul spre Alyki, la aproximativ 25 km sud de Limenas, construită pe marginea unei stânci, reprezintă un bun început pentru experimentarea tradiţiilor greceşti, precum şi pentru explorarea acestui simbol al ortodoxiei greceşti. Vederea asupra Mării Egee este spectaculoasă de aici, aşa că oferă-ţi tot timpul de care ai nevoie pentru a te elibera de griji şi pentru a te încărca cu imagini feerice.

Aceasta este cel mai mare şi mai popular lăcaş de cult din Thassos, datând din secolul al XVIII-lea, care mai păstrează încă o colecţie impresionantă de articole şi lucrări religioase create de călugări. Cel mai valoros dintre acestea este însă ceea ce se crede a fi o parte a cuiului sfânt de la crucificarea lui Iisus, care este purtat într-o procesiune cu această ocazie, a doua zi de Paşte. Procesiunea pornește din satul Theologos şi se îndreaptă spre mănăstire, traseu la care participă sute de persoane dornice să înfrunte un drum dificil şi abrupt care durează aproximativ patru ore. Călătorii sunt aşteptaţi la mănăstire cu o masă tradiţională şi o slujbă de seară.

de Geanina Ichim

Paște Thassos

Hotel Green Bay 3*- de la 139 euro + 399 lei/persoană, 3 nopți de cazare cu demipensiune + Masa Festivă de Paște, transport cu autocarul, vizitele menționate în program, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber