(P) Vacanţă plină de gust pe Insula de Smarald

De-a lungul anilor, Thassos a primit mai multe supranume, printre care și Insula de Smarald, datorită apelor în nuanțe de verde intens și vegetației luxuriante. Thassos pare un ținut desprins din basm și oferă turiștilor privilegiul de a fi atât în apropierea mării, cât și la doi pași de munte.

Thassos

Frumuseţi naturale, istorie şi cultură grecească

După o zi petrecută pe nisipul fin al plajelor, poți să încerci o ascensiune pe vârful Ipsarion, care măsoară 1.127 de metri. De asemenea, cromatica spectaculoasă a insulei este definită și de verdele pădurilor de stejari, platani, brazi sau pini. Bineînțeles, nu pot lipsi plantațiile de măslini, care se găsesc pe tot întinsul țărmului.

Thassos poartă chiar numele primului locuitor al acestei insule, după cum a lăsat mărturie în scrierile sale, Herodot, „părintele istoriei'. Conform mitologiei, Thassos a ajuns pe această bucată de pământ din Marea Egee în căutarea surorii sale, Europa, care fusese răpită de Zeus.

Limenas este capitala insulei, un oraș cu o infrastructură solidă, din care nu lipsesc restaurantele cu mâncare specific locală, hoteluri și magazine de artizanat. Pe de altă parte, orașul Thassos păstrează ruinele vechii cetăți, nealterate de trecerea timpului.

Tot aici se găsește și atractivul Muzeu Arheologic, una dintre mândriile localnicilor. La capitolul plaje, cele mai strălucitoare zone de coastă sunt Golden Beach și Paradise Beach, iar o bună parte din cea din urmă este rezervată persoanelor care practică nudismul. Nici Alyki, Skala Prinos, Tripiti Beach sau Psili Ammos nu sunt de ocolit și atrag un număr impresionant de turiști, care se bucură de apa limpede și nisipul auriu.

Gustul deosebit al bunătăţilor cu specific mediteranean

Omniprezentele taverne din Thassos oferă turiștilor o gamă variată de produse culinare bazate pe fructe de mare şi pește, miel și legume, gusturi împletite cu ajutorul uleiului de măsline și al mirodeniilor.

Capitala culinară poate fi declarată Panagia, o așezare aflată în nord, care păstrează aerul vechilor sate elene. Aici poate fi văzut cel mai vechi măslin din Thassos, iar turiștii au ocazia să descopere tainele prelucrării uleiului și a lemnului de măslin.

de Geanina Ichim

Grecia Low Cost

Sejur Thassos 

Vila Penelope 2*- de la 299 lei/persoană, 5 nopți de cazare fără masă, transport cu autocarul, însoțitor de grup și asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

 

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber