(P) Vacanță gourmet în Lefkada

Răspândite în jurul insulei, ridicate pe coline la înălțimi considerabile, sau așezate de-a lungul plajelor, satele din Lefkada și-au conservat intact tradițiile și obiceiurile culinare moștenite din străbuni.

Lefkada

Pornește în explorarea așezărilor adormite în timp, unde preparatele suculente și deliciile tradiționale sunt încă pregătite după rețete vechi, neschimbate de secole.

Considerată Caraibele Greciei, Lefkada și-a menținut autenticitatea în fața miilor de turiști care ajung an de an aici. Cei mai mulți dintre călători sunt atrași de stațiunile pline de viață, de plajele idilice, de posibilitățile nenumărate de practicare a sporturilor de apă sau de distracțiile nocturne. Însă a doua categorie de turiști ai Lefkadei vin pentru a descoperi farmecul tradițional al așezărilor unde poți gusta cele mai bune mâncăruri autentic grecești.

Fructe de mare proaspete, tzatziki răcoritor, iepure la proțap cu ierburi aromatice, salate de vară colorate, sau pita aceea aburindă abia scoasă din cuptorul de pământ al sătenilor trecuți de a doua tinerețe îți vor face poftă să descoperi în cel mai mic detaliu insula Lefkada.

Dacă ai timp de hoinărit, mergi în căutarea satelor tradiționale pentru a încerca preparate fără egal în Grecia. Unul dintre cele mai căutate este Englouvi, un sat cocoțat pe o colină cu vederi epice, unde se cultivă vița-de-vie și lintea. Simbolul locului este, bineînțeles, lintea, pe care localnicii o gătesc de generații în fel și chip, iar cu preparatele respective participă la expoziții și concursuri anuale. Există și un festival dedicat lintei în acest sat, când femeile o gătesc în mai multe feluri, iar apoi o servesc participanților alături de un vin roșu tânăr și acid.

Cea mai bună plăcintă cu spanac de pe insulă se prepară în satul Athani, în care locuiesc nu mai mult de 200 de persoane care își câștigă traiul din agricultură și turism. Poți încerca și alte  delicii specifice locului precum pastitio cu carne de miel, un preparat care se gătește încă din secolul al XV lea, când italienii au ajuns aici, ori mâncăruri pe bază de pește și fructe de mare.

de Mădălina Isar

Sejur Lefkada 

Hotel Posidonio 3*– de la 142 euro + 329 lei, 6 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, însoțitor de grup și asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber