(P) Trei minuni ascunse ale insulei Thassos

Thassos este recunoscută pentru plajele sale pitorești, pentru tradițiile unice, pentru uleiul de măsline, marmura și mierea aurie de cimbrișor. Este locul în care zărești localnicii trăind încă după regulile străvechi moștenite, dar și stațiuni moderne unde te poți distra cât e noaptea de lungă. Și totuși, insula păstrează zone de o frumusețe ieșită din comun, ascunse de privirile curioșilor.

Thassos

Așezat pe o parte a muntelui Ypsarion și oferindu-ți panorame unice asupra mării, Potamia este un sat tradițional în care natura și tradițiile s-au păstrat intacte chiar și odată cu trecerea vremii. Este locul în care poți gusta din cea mai bună miere de cimbrișor și de unde îți poți achiziționa icoane sculptate în lemn de măslin.

Totodată, Potamia reprezintă cea mai bună alegere, dacă tânjești să evadezi câteva zile într-un loc în care liniștea domnește. Odată ce ai pășit aici, te vor surprinde, pe lângă peisaje, arhitectura caselor, dar și abundența obiectivelor turistice.

Kalirachi este locul cu căsuțe în culori pastel, poate cel mai colorat sat al insulei Thassos. Să nu fii surprinsă dacă vei zări pe străduțele mici și întortocheate artiști locali care te invită să-ți facă portretul, pentru că întregul sat pare precum un tablou pictat de cel mai bun artist al lumii.

Aici nu ajung prea mulți turiști anual, însă cei care îl descoperă, poate chiar și întâmplător, revin pe aceste meleaguri. Așezarea este înconjurată de plantații de măslini, de vegetație luxuriantă, iar străzile în pantă te conduc către cele mai cristaline ape.

Parcă aruncată de zei într-o grădină verde cu măslini, chiparoși și pini, Panagia a fost până în anul 1821 capitala insulei. Astăzi, este o așezare în care ai impresia că timpul s-a oprit. Aici vei gusta cele mai bune siropuri de fructe, sau rețete exotice de dulcețuri din smochine, nuci sau roșii, o explozie de arome, de culoare, de o savoare fantastică.

de Mădălina Isar

Sejur Thassos 

Kapahi Studio – de la 55 euro/persoană, 7 nopți de cazare fără masă, transport individual, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber