(P) Top locuri de văzut în Dubrovnik

Ocolit de ritmul firesc al timpului, orașul-muzeu Dubrovnik este destinația care te cucerește de la prima vedere. Include-l pe lista cu locuri de văzut o dată în viață, și nu rata cele mai cunoscute obiective turistice cu care se laudă.

Fortificațiile orașului vechi

O plimbare în centrul orașului înseamnă o lecție de istorie. Zidurile vechii cetăți încă domină orizontul, lungi de aproximativ 2 km. Fortificațiile sfidează legile timpului și au rezistat în ciuda timpului. Întregul oraș vechi este pavat cu plăci din marmură și piatră cubică, iar casele păstrează amprenta vremurilor trecute.

Cafeneaua cu cele mai frumoase priveliști

Nu departe de centrul istoric al orașului, urcând pe o zonă de promenadă înțesată de restaurante și localuri, poți ajunge pe terasa de unde se vede cel mai bine marea. Cafe Buza este renumită mai ales pentru că este o locație săpată în rocă, care pare că plonjează dramatic în apele în culori diafane. Se spune că aici se vede cel mai bine apusul soarelui!

Palatele Rectorului și Sponza

Nu poți trece pe lângă cele două palate ale orașului fără să le vizitezi. Palatul Rectorului este o bijuterie a stilului gotic cu influențe baroce, cu arce mărețe și verande foarte bine întreținute. Construit între 1516-1522, Palatul Sponza este una dintre cele mai frumoase construcții ale orașului, cu structură originală. Construcția este recunoscută pentru stilul său gotic cu influențe renascentiste.

Mănăstirea Franciscană, cel mai bun exemplu de artă locală

Fondată în anul 1317 și reconstruită după ce a fost distrusă aproape în totalitate în urma unui cutremur, Mănăstirea Franciscană este o bijuterie a stilului dalmat. Curtea sa interioară bogată în elemente romanice și gotice are arcade înalte și anexe foarte bine păstrate.

 

de Mădălina Isar

Circuit autocar Serbia -Croatia–Muntenegru

http://circuit.besttourism.ro/Croatia/Split/5586/Circuit-autocar-2016-Serbia—Croatia—Muntenegru.html

Hotel 2*-4*- de la 409 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber