(P) Sunt eficientele ședințele de psihoterapie online?

Psihoterapia este o resursă importantă pentru milioane de oameni din  întreagă lume. Există numeroase motive pentru  care oamenii apelează  la psihoterapie. Unii au nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a putea  să gestioneze problemele legate de depresie sau anxietate. Psihoterapia poate fi utilă și pentru persoanele cu probleme de relație, abuz de substanțe  sau tulburări de alimentație. Ajutorul unui psiholog poate face diferența în viață oamenilor.

În zilele noastre, tot mai mulți oameni au început să folosească psihoterapia  online. Pentru mulți, accesul  la un cabinet poate fi dificil. Alteori, oamenii vor găsi  diferite motive să nu înceapă ședințele de psihoterapie la cabinet.  Acesta este motivul pentru care psihoterapia online a devenit un pilon atât  de important în tratarea problemelor de  sănătate mintală.

Dacă te confrunți cu probleme de sănătate mintală, probabil te întrebi  dacă ar trebui sau nu să apelezi la  ajutorul unui psiholog online. Iată cât este de eficientă psihoterapia online și de ce poate fi aleasă în  detrimentul psihoterapiei tradiționale:

Psihoterapia online funcționează la fel că metodele tradiționale de psihoterapie

Cei care au experimentat ambele tipuri de psihoterapie au observat că procesul este același. Conversația este similară, ca în cazul în care ar avea loc într-un cabinet  psihologic.

Mulți se simt mai confortabil când vobesc cu un psiholog online. Poate fi mai simplu pentru persoanele cu anumite tipuri de anxietate să se simtă confortabil acasă. Deasemenea, psihoterapia online este eficientă și datorită calității psihologilor. Majoritatea lucrează atât la cabinet, cât și online. Dacă eșți în afară țării sau în provincie și vrei ai acces la un psiholog  Bucuresti sau în alt oraș, psihoterapia online este o soluție potrivită pentru tine.

Psihoterapia online este pentru mulți oameni mai convenabilă

Dacă ești o persoană ocupată și îți e greu să ajungi la cabinet unde ești oarecum restricționat de programul încărcat al psihologului, este posibil că mersul la un cabinet psihologic să nu fie cea mai bună soluție pentru  tine.

Dacă alegi să apelezi la ajutorul unui psiholog online, vei putea mai ușor să  programezi o ședință atunci când ai timp liber.

Psihoterapia online are mai multe avantaje. Nu trebuie să stai în trafic sau să cheltuiești bani pentru a ajunge la cabinet. Este mai discret. Mulți preferă să păstreze luptele doar pentru ei și să nu anunțe familia că merg la psiholog. Nimeni nu te va vedea intrând în cabinetul unui psiholog atunci când folosești psihoterapia online. Mersul la psiholog nu are nimic rușinos, dar nu este absolut nimic în neregulă cu dorința ta de a-ti păstra intimitatea.

Sunt disponibile diferite tipuri de psihoterapie online

Un psiholog online poate ajuta pacienții cu depresie, anxietate, tulburări  alimentare, disfuncții sexuale, probleme cu abuzul de substanțe și multe altele. Este un stil de psihoterapie care s-a dovedit eficient pentru mulți oameni. Dacă vrei să apelezi la ajutorul unui psiholog, ar trebui să iei în considerare și psihoterapia online.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial