(P) Sărbătorește Paștele pe meleaguri bulgărești

Paste in Bulgaria

 

Paste in Bulgaria-

O vacanță însorită în Bulgaria cu ocazia Paștelui, marcată de peisaje minunate și tradiții respectate îndeaproape, este accesibilă și potrivită pentru întreaga familie. Vei găsi aici liniște și oportunități bogate de vizitare a împrejurimilor, oricare ar fi stațiunea pe care o explorezi, Nisipurile de Aur, Balcic, Sunny Beach sau Nessebar.

În Bulgaria, tradițiile s-au păstrat intacte

Derivate din ritualurile Bisericii Ortodoxe Răsăritene, în Bulgaria tradițiile de Paște sunt păstrate și transmise din generație în generație, mai ales că Învierea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale vecinilor din sudul țării, și nu numai, începând încă din Duminica Floriilor, pe întreaga Săptămâna Mare, până în Duminica Paștelui.

Bulgarii se găsesc în ton cu tradițiile ortodoxe din întreaga lume și vei simți atmosfera caldă și primitoare de acasă atunci când vei avea pe masă ouă roșii vopsite în Joia Mare, înainte de răsăritul soarelui, și deliciosul „kozunak', copt în Vinerea Mare, simboluri proeminente ale Paștelui în această regiune.

Cu primul ou vopsit, de culoare roșie, părinții freacă obrajii și fruntea copiilor pentru a aduce în casă fericire și sănătate. Apoi, oul este lăsat în fața icoanei din casă până la următorul Paște, pentru a prezice cum va fi anul următor – prosper, dacă oul este uscat, sau neprielnic, dacă va fi putrezit.

Tradiția ciocnitului de ouă, după miezul nopții și în următoarele zile de Paște, reprezintă pentru bulgari căutarea norocului, deoarece se spune că ultimul care rămâne cu oul întreg va avea noroc în tot restul anului.

Cele mai frumoase locuri de explorat

Paste in Bulgaria

Cu peisaje bogate, de o mare diversitate, de la munții împăduriți la stațiunile de pe coasta Mării Negre, Bulgaria te așteaptă să descoperi locuri minunate, ce ascund numeroase atracții de tot felul, istorice, culturale sau religioase.

Mănăstirea din Rila, amplasată splendid în mijlocul munților, este cel mai mare și mai cunoscut edificiu de cult din Bulgaria, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO încă din anul 1983, un monument viu colorată cu picturi murale vibrante în interior. Faimoasa linie de coastă a Bulgariei, litoralul Mării Negre, se mândrește cu porțiuni lungi de plaje de nisip presărate cu hoteluri, sate pescărești tradiționale și situri istorice.

Cele mai aglomerate și mai atractive sunt Sunny Beach și Nisipurile de Aur, însă pentru o atmosferă pitorească și fermecătoare poți alege Balcic sau Varna pentru această vacanță.

De asemenea, orașul istoric Nessebar, considerat Perla Mării Negre, care datează încă din Antichitate, este un important sit turistic care te impresionează cu cele aproximativ 40 de biserici din cărămidă, ridicate în secolul al V-lea, înghesuite pe străduțele pietruite ale stațiunii.

De Geanina Ichim

Transport autocar Paste in Bulgaria – Ultimele Locuri!!!

Tarife de la numai 20 euro/persoana/dus-intors, spre statiunile Balchik, Albena, Nisipurile de Aur, Constantin & Elena, Obzor, Sunny Beach, Nessebar. Plecari in perioadele 14.04.2017-17.04.2017, 14.04.2017-18.04.2017. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta