(P) Pelerinaj în Israel, pe urmele Mântuitorului

israel

israel

Israelul și alte regiuni palestiniene, se numără printre cele mai apreciate locuri religioase din lume. Pornește într-un circuit religios și vizitează locurile unde s-au desfășurat evenimentele marcante pentru credințele evreiești, musulmante și creștine. 

În plus, în afară vizitei cu caracter religios, evidențiată de biserici, sinagogi și moschei, vei întâlni numeroase alte atracții care îți vor atrage atenția. Fascinația se îndreaptă de cele mai multe ori către Marea Moartă, o minune naturală bizară, aceea că aici nu te poți scufunda, iar frumusețile naturale sunt întreținute de peisajele stâncoase ale deșertului Negev.

Ierusalim, tărâmul sfânt

Considerat cel mai sfânt oraș din lume, reunind cele trei mari religii: creștină, iudaică și musulmană, în Ierusalim poți descoperi mai multe despre istoria religioase a Palestinei. Cele mai importante situri ale orașului sunt Moscheea Al Aqsa, Biserica Sfântului Mormânt și Zidul de Vest.

De altfel, Orașul Vechi al Ierusalimului este împărțit în patru cartiere: –musulman, armean, creștin și evreiesc. Aleile labirintice ale orașului îți poartă pașii spre situri istorice și religioase impresionante, dar și către muzee fabuloase.

Cele mai importante simboluri ale Israelului

Descoperă în acest circuit în Israel câteva locuri de seamă de vizitat, în strânsă conexiune cu Biblia, care au devenit principalele destinații de pelerinaj din țară. Nazaretul este unul dintre aceste locuri sfinte, fiind unul dintre cele mai importante situri ale credinței creștine din întreaga lume.

Acesta este locul unde s-a petrecut Buna Vestire și unde a fost adus Iisus, iar în centrul orașului poți vizita o biserică frumoasă ce sărbătorește această parte a istoriei. În afară de Basilica Bunei Vestiri, poți explora orașul pentru a te bucura de forfota bazarului, care aduce o tentă modernistă pe străduțele labirintice ale centrului vechi.

Un alt important centru de pelerinaj creștin este Bethleem, care găzduiește Biserica Nativității, construită pe locul unde se spune că s-a născut Hristos, un complex de cult impunător cu o semnificație istorică de anvergură. Haifa, al treilea oraș ca mărime din Israel, te va cuceri cu minunatele Grădini Baha’i, care completează un peisaj splendid, cu numeroase terase verzi luxuriante.

De Geanina Ichim

Oferta Speciala Circuit Israel

Tarif: de la 449 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*-4*, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, ghid local vorbitor de limba romana, turul orasului Tel Aviv cu autocarul, excursia la Masada. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta