(P) Santorini, insula romanticilor din Marea Egee

Plaje nemărginite cu nisipuri fine argintii şi roşiatice, arhitectură unică a clădirilor, case şi vile cochete, văruite în alb cu ferestre şi acoperişuri albastre, mori de vânt şi biserici tradiţionale, apusuri de soare splendide… te aşteaptă toate într-o vacanţă ca-n poveste pe insula grecească Santorini, destinaţia preferată a boemilor care iubesc arta, marea, soarele şi viaţa.

Santorini

Insula cu caracter unic

Santorini, poziţionată pe partea de sud a Mării Egee, este una dintre cele mai populare insule greceşti, marcată de un eveniment ce i-a schimbat forma circulară. În urma erupţiei vulcanice din anul 1650 î.Hr., s-a format celebra depresiune, deasupra căreia au fost construite în timpuri medievale satele pitoreşti pe care le admirăm astăzi.

Insula impresionează prin arhitectura tradiţională, străzile pavate şi priveliştile splendide asupra mării. Dintre cele mai frumoase așezări iese în evidenţă Oia, care te îmbie cu apusuri de soare hipnotizante, pline de culoare şi romantism. Pitorescul oraş, iubit de artişti şi admirat de turişti deopotrivă, este locul ideal pentru sesiuni foto impresionante, într-un cadru natural spectaculos.

Exporarea locurilor călare… pe măgăruş

Santorini îşi întâmpină oaspeţii cu tot soiul de atracţii turistice şi idei inedite de activităţi, însă una dintre cele mai populare este ocazia unică de a descoperi insula călare pe un măgar. Chiar dacă la prima vedere sună destul de ciudat, iar imaginea care îţi apare în minte este şi mai ieşită din comun, nu ezita să te încumeţi la această aventură care se va dovedi a fi una dintre cele mai frumoase experienţe de pe insulă.

În portul vechi din Fira, capitala insulei, este locul ideal pentru a porni la drum, spre satele din împrejurimi, Oia sau Ammoudi fiind cele mai importante destinaţii. Dacă până în anii 80 aceasta era singura modalitate de transport pe cele 600 de trepte ale portului pentru a ajunge în Fira, astăzi măgarii mai sunt folosiţi și la nunţile tradiţionale, când mireasa este luată de la biserică şi dusă, călare, până acasă.

de Geanina Ichim

Sejur Santorini 

Kamari Star Villa- de la 415 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber