(P) Santorini, insula poveștilor adevărate

Intimă și somptuoasă, Santorini este destinația descrisă de Jules Verne în romanul său “Insula Misterioasă”, un tărâm cu peisaje epice care îți taie respirația, cu oameni ospitalieri și atmosferă boemă.

santorini

În căutarea celor mai frumoase peisaje

În Santorini vii pentru apusurile magice care scaldă fiecare construcție în nuanțe ireale, pentru plajele cu nisip negru, pentru legende și pentru petrecerile tematice. Mai mult decât o destinație grecească, Santorini este o insulă exotică care se laudă cu localuri elegante, restaurante tradiționale și o mulțime de zone de promenadă de unde poți admira paradisul.

Străzile insulei sunt cochete, strâmte, șerpuitoare și în trepte, nu te mira dacă vei zări aici artiști celebri sau vedete internaționale, pentru că este destinația perfectă în care să evadezi din cotidian. De altfel, este preferata vedetelor noastre autohtone. Celebrele prezentatoare Andreea Esca și Simona Pătruleasa, Oana Roman și Marius Elisei, Ela Prodan sau Diana Dumitrescu sunt doar câteva dintre numele sonore care au trăit aici clipe de poveste.

Cutreieră insula îndrăgostiților

Este aproape imposibil să nu te îndrăgostești de ceva pe insula Santorini… de ritmul lent în care se desfășoară totul, de apusul care îmbracă nuanțele mării în sclipiri aurii, de vulcanul care îți dă fiori pe șira spinării numai când îl privești din punctul de belvedere, de oamenii mereu veseli sau de bisericuțele cu cupole ireale.

Atât de multe bisericuțe încât te vei întreba dacă nu cumva ai ajuns în Rai? Despre Santorini se spune chiar că păstrează mai multe biserici decât case, așa că dacă vrei să atingi norii precum vata de zahăr, urcă în unul din sutele de turnulețe ale catedralelor vopsite în nuanțele mării, și imortalizează fiecare moment.

de Mădălina Isar

 

Last Minute Santorini 

Hotel Drossos 3*- de la 299 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber