(P) Bodrum, orașul morilor de vânt și al serviciilor exclusiviste

Influențat în mare parte de tradițiile insulelor grecești, Bodrum este o frumoasă destinație turcească, cu plaje intime și construcții fascinante cu aer boem și viață de noapte acidulată. În Bodrum, relaxarea o găsești la orice pas, la o terasă cu vederi panoramice, pe aleile pavate sau în nopțile cu lună plină.

bodrum

Explorează paradisul turcesc cu artefacte pierdute în timp

Chiar dacă este una dintre destinațiile cele mai cosmopolite ale Turciei, Bodrum ascunde comori neprețuite. Halicarnas, denumirea sub care era cunoscut în perioada de mult apusă, păstrează încă vechile construcții fortificate dar și celebra poartă Myndos, din zidul de apărare al orașului vechi.

Mausoleul Halicarnas ridicat în numele regelui Mausollus este o altă construcție magnifică a unor vremuri tumultuoase. Ruinele acestui monument funerar din marmură au fost foarte bine păstrate în ciuda timpurilor moderne. În perioada anilor 1402 si 1437, Cavalerii Ioaniți au ridicat o fortăreață impunătoare care avea rolul de a apăra intrarea în portul Bodrum. Astăzi, Castelul Sfântul Petru este una dintre bijuteriile de preț ale orașului și o imagine emblematică a acestei destinații.

Plajele exotice ale orașului

Decorat cu resorturi de lux și considerat un imperiu all inclusive, Bodrum se laudă cu plaje de calitate, servicii impecabile și nisip extrem de fin. Cele mai renumite plaje sunt cu siguranță Yalikavak – o fâșie de nisip auriu scăldată de ape adânci și transparente, Gumbet – micuța plajă cu peisaje idilice sau Bagla – zona cu o viață de noapte efervescentă și nisip alb ca neaua.

Morile de vânt, simbolul orașului

Începând cu secolul al XVIII-lea, morile de vânt ale orașului erau folosite pentru a măcina grânele. Astăzi, chiar dacă încă funcționează au rolul de atracție turistică. Peisajele văzute de pe colină sunt spectaculoase, iar atmosfera este una fascinantă în fiecare moment al zilei.

de Mădălina Isar

 

Sejur Bodrum

Family Belvedere 3*- de la 290 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu autocarul, asistență turistică, transferuri. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber