(P) Santorini, insula desprinsă din paradis

Santorini este una dintre cele mai atractive destinaţii din Grecia, mai ales pentru cupluri sau boemi care vin aici în căutarea momentelor idilice pe plajele cu nisip negru, roșu sau alb, în orășelele pline de obiective istorice sau în satele tradiţionale pline de farmec, toate binecuvântate de peisaje naturale hipnotizante.

Santorini

Santorini a renăscut din cenușa vulcanică…

Pentru a avea o imagine completă asupra istoriei şi culturii insulei de-a lungul veacurilor, îţi recomandăm să vizitezi cele mai importante muzee din Santorini, ce îţi oferă o perspectivă interesantă cu privire la aceste locuri, ele fiind mândria şi bucuria moştenirii culturale a insulei.

Unul dintre muzeele de seamă este cel de Arheologie, din Fira, care oferă o mare colecţie de descoperiri ce te duce cu gândul la perioadele înfloritoare ale insulei, de la colonizarea doriană până la timpurile romane târzii.

Principalele exponate sunt sculpturi, statui, figurine de lut, vase pictate şi inscripţii din perioada romană şi numeroase obiecte din ceramică. Din păcate, multe dintre edificiile istorice cele mai valoroase din perioada minoică au fost distruse în urma erupției vulcanului Thera, de acum circa 3500 de ani, care a devastat întreaga insulă.

Colecţii istorice şi de artă

Un alt loc foarte interesant pe care trebuie să îl descoperi este Muzeul Thera, unul dintre cele mai importante muzee din Grecia, care găzduieşte câteva capodopere ale artei din perioada preistorică.

Aici sunt expuse ustensile din bronz, unelte şi arme, mobilier din lemn şi imagini tridimensionale ale frescelor din Akrotiri, pentru ca vizitatorii să poată înţelege cum era viaţa în aşezarea preistorică chiar înainte de erupţia vulcanică.

În Fira există, de asemenea, un muzeu privat de Folclor, unde poţi admira costume tradiţionale şi elemente populare greceşti, inclusiv exponate ce înfăţişează o nuntă tradiţională.

În afara satului Oia vei găsi Muzeul Naval, care afişează o colecţie frumoase de elemente maritime şi documente rare, iar în sat descoperă Muzeul Instrumentelor Muzicale, care îţi prezintă tradiţia muzicală grecească. În Messaria există un foarte interesant şi „aromat' muzeu de vin, ce oferă o imagine de ansamblu a tradiţiilor viticole din Santorini.

de Geanina Ichim

Sejur Santorini 

Kamari Star Villa – de la 415 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber