(P) Riviera Olimpului, o alegere inspirată pentru vacanța de Paște

O propunere surprinzătoare pentru Paştele din acest an, atât de bine sincronizat cu începutul sezonului estival, este Riviera Olimpului, unde nu doar că te vei putea bucura de 70 de km de plaje largi, cu cel mai fin nisip, mărginite de ape cristaline de un turcoaz ireal, dar vei avea ocazia să descoperi tradiţiile grecilor atât de frumoase.

Paste Riviera Olimpului

Trio de vis

Riviera Olimpului, caracterizată de o vegetaţie luxuriantă formată din păduri de pini, plantaţii de măslini, culturi de viţă-de-vie, munţi înalţi, Olimpul fiind cel care domină împrejurimile, şi plaje întinse, este formată din trei staţiuni majore scăldate de apele Mării Egee: Paralia Katerini, Nei Pori şi Olympic Beach.

Familiile, mai ales, sunt foarte atrase de aceste locuri datorită distanţei foarte mici faţă de ţară şi a apelor puţin adânci, unde copiii se pot bălăci în voie. În plus, distracţiile sunt variate pentru toate categoriile de vârste, de la puburi şi cluburi de noapte până la parcuri de distracţie, locuri de joacă, muzee, biserici şi foarte multe opţiuni de excursii, la Meteora, Olimp sau Salonic.

Tradiţii greceşti cu iz românesc

Pe cât de accesibile le sunt turiştilor români cele trei staţiuni importante ale Rivierei Olimpului, ca distanţă, ospitalitate şi preţuri, pe atât de multe oportunităţi de distracţie oferă aceste destinaţii de vacanţă.

Să nu te surprindă faptul că în restaurantele şi în tavernele greceşti, din Paralia Katerini mai ales, vei întâlni vorbitori de limba română, ba chiar şi festivităţi organizate cu tradiţii şi preparate românești.

Nici obiceiurile de Paşte nu diferă foarte mult de cele pe care le cunoşti, astfel că te vei simţi aproape ca acasă, plus peisaje de poveste. Grecii sunt foarte religioşi, aşa că în Săptămâna Luminată cu toţii sunt implicaţi în procesiunile bisericii, participă la liturghiile zilnice, la post şi rugăciune, iar distracţiile şi muzica din localuri nu sunt încurajate în aceste zile.

Alege dintre numeroasele biserici şi mănăstiri un loc la care să participi la aceste slujbe, dar mai ales la cea de Înviere, una de mare bucurie, care dă startul unei frumoase sărbători în familie.

de Geanina Ichim

Sejur Paște Riviera Olimpului 

Hotel Korali 3*- de la 159 euro + 399 lei/persoană, 4 nopți de cazare cu demipensiune, masă festivă de Paște, transport cu autocarul, excursiile prevăzute în program, asistență turistică, transferuri. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber