(P) Rhodos, insula cu o istorie fascinantă

Cu dealurile sale de un verde luxuriant, cu văile bogate şi coastele neîntrerupte de plaje aurii, Rhodos este un loc binecuvântat în care să-ţi petreci concediul alături de familie sau prieteni. În plus, facilităţile excelente pentru turism includ un amestec inedit între situri culturale şi arheologice cu staţiuni cosmopolite şi sate pitoreşti, tradiţionale, care îţi vor face concediul să fie exact ceea ce ai visat.

Rhodos

Dacă alegi o incursiune în istoria insulei trebuie neapărat să incluzi pe lista cu locuri de văzut câteva dintre așezările pline de farmec din Rhodos. Locuri în care tradițiile s-au păstrat din cele mai vechi timpuri, nealterându-se în ciuda turismului care a luat cu 'asalt' insula, cel puțin în ultimii ani.

Monolithos, un mic sat pitoresc, situat la 70 km de oraşul Rhodos, se mândreşte cu una dintre cele mai impozante construcţii de pe insulă, castelul veneţian din vârful stâncilor, deasupra satului, construit în anul 1480 pentru protecţie împotriva piraţilor şi a altor duşmani. În mijlocul fortului vei găsi o capelă albă dedicată Sf. Pantelimon, iar de aici panorama asupra plajei Fourni şi a insulelor din împrejurimi este uluitoare.

Oraşul Lindos, construit iniţial în secolul al IV-lea î.Hr., pentru a fi extins şi întărit mai târziu de Cavalerii Sf. Ioan, se numără printre atracţiile de top ale insulei, fiind încadrat de plaje superbe şi un sat pitoresc unde găseşti restaurante şi taverne cu cele mai gustoase preparate tradiţionale. Explorează zidul elenistic ce înconjoară acropola, templul dedicat împăratului Diocleţian sau pe cel al zeiţei Athena şi alte situri antice protejate de castelul medieval construit în secolul al XIV-lea, cu cele două turnuri bine conservate până în zilele noastre.

de Geanina Ichim

Sejur Rhodos

Hotel Kolymbia Sky 3*- de la 399 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber