(P) Plaja Egremni, un loc de văzut măcar o dată în viață

La 30 de km de Lefkada Town, într-un colț de natură desprins din cărțile de povești, se află una dintre cele mai frumoase plaje ale Europei, vestită pentru cele 330 de trepte săpate în stâncă pe care trebuie să le cobori pentru a ajunge la mare.

Lefkada

Locul perfect de unde poți admira apusul soarelui

Lefkada este insula care se laudă cu plaje ireale flancate de stânci argintii ce răsar din apa mării și se înalță până la cer. Este destinația iubitorilor de mare și plajă, de peisaje sublime, de tradiții și obiceiuri unice.

În Lefkada ai impresia că timpul se oprește, în special în satele cocoțate în vârf de munte, unde atmosfera este exact ca acum sute de ani. Nimic nu se compară însă cu plajele cu nisip alb, cu pietricele sau prundiș în nuanțe ireale, cu valurile spumoase ale Mării Ionice și bogățiile subacvatice.

În topul celor mai spectaculoase plaje din punct de vedere peisagistic se află Egremni, locul la care trebuie să ajungi măcar o dată în viață, și de care te îndrăgostești la prima vedere.

Chiar dacă pentru a ajunge în colțul de paradis scăldat de cele mai azurii ape trebuie să depui un efort considerabil, este o zonă extrem de aglomerată. Cele 330 de trepte sculptate în rocă brută nu-i împiedică pe turiști și localnicii să vină pe plaja lungă de aproape 3 km de nisip alb mărginită de stânci impunătoare.

Paradisul amatorilor de windsurfing

În plin sezon estival, locul este amenajat cu șezlonguri și umbreluțe, iar pe faleză, înainte să cobori treptele, vei găsi și o terasă de unde te poți aproviziona cu apă și gustări pentru o zi întreagă de stat la soare. Din păcate, nu este cea mai bună alegere pentru vacanțele cu copii mici, tocmai pentru că sunt multe trepte, iar apele adânci cu valuri spumoase sunt numai bune pentru a practica parasailing sau windsurfing.

de Mădălina Isar

 

Sejur Lefkada 

Hote Vaya 2*- de la 282 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber