(P) Paleokastritsa, bijuteria insulei Corfu

Șase plaje idilice aflate de-a lungul unor golfulețe cu ape smarald mărginesc una dintre cele mai frumoase așezări din Grecia. După cum afirmă cei mai mulți turiști care ajung aici, Paleokastritsa este întruchiparea raiului, un loc în care odată ce ai ajuns, nu vei mai vrea să pleci.

Corfu

Adăpostită sub pante abrupte învelite în vegetație, Paleokastritsa este cea mai vizitată stațiune de pe Insula de Smarald, afirmându-se grație peisajelor care te poartă cu gândul că te-ai afla undeva pe o insulă exotică, dar și datorită obiceiurilor dintre cele mai frumoase.

Cărările sale flancate de palmieri, pini, măslini și lămâi te conduc în jos către cele trei golfulețe cu ape cristaline și la plajele ascunse de plante luxuriante. Aici apele Mării Ionice au nuanțe diverse în fiecare moment al zilei, iar acest lucru se datorează și curenților mult mai puternici decât în oricare alt loc de pe insulă.

Dacă cobori panta portului, te vei opri fix pe plaja Agios Spyridon, cea mai mare din Paleokastritsa. Aici trag ambarcațiuni de tot felul, dar și celebrul yellow submarin, cu care trebuie neapărat să pornești într-o plimbare în largul mării. Barca galbenă este împărțită în două zone: jumătate este submarin iar cealaltă un vaporaș cochet. Dacă cobori pe puntea inferioară, vei putea admira spectacolul subacvatic incredibil, zecile de specii de pești, plante sau corali, dar și o mulțime de formațiuni calcaroase.

Cea mai spectaculoasă plajă a stațiunii este La Grotta Beach, la care vei putea ajunge abia după ce vei coborî câteva scări abrupte sculptate în rocă dură. Plaja este din prundiș, iar intrarea în apă nu este atât de lină cum probabil te-ai fi așteptat, nerecomandată copiilor sau celor care nu știu să înoate. Apele aici sunt ceva mai reci, dar sunt atât de clare încât vei zări micile pietricele chiar și la câțiva metri adâncime. Dacă îți întorci privirea de la mare, vei da cu ochii de pinii care par că plonjează dramatic în apa de un albastru luminos.

de Mădălina Isar

Sejur Corfu 

Hotel Ariti 4*- de la 196 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu pensiune completă, transport individual, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber