(P) O vacanţă fermecătoare în staţiunea Kassiopi

Undeva în nord-estul insulei Corfu, la baza muntelui Pantokrator, te aşteaptă idilica staţiune Kassiopi, cea mai mare aşezare din această regiune, cu puţin peste 1000 de locuitori, dar cu tot atâtea frumuseţi naturale.

Corfu-SuriClub

Terenul fertil a permis dezvoltarea fără încetare a plantaţiilor de măslini, citrice şi viţă-de-vie, a arbuştilor şi florilor, iar pădurea de pini parfumată te invită la plimbări relaxante pe cărările-i bătătorite, împreună cu picii dornici de aventuri.

Iar dacă nici asta nu îi stoarce de energie ca să poată dormi neîntorşi, atunci facilităţile oferite de hotelul Memento Kassiopi le vor veni de hac. Acceptă provocarea unui joc de baschet cu cei mici sau, după preferinţe, badminton, tenis de masă sau snooker, şi apoi relaxare la saună sau în piscină.

Cadru pitoresc şi istorie pe măsură

Petrece-ţi vacanţa în acest colţ de rai plin de culoare şi o energie pe care doar Grecia ţi-o poate oferi. Drumurile de coastă abia aşteaptă să fie explorate de turiştii interesaţi să cunoască şi să înţeleagă mai multe despre vieţile localnicilor ce se îndeletnicesc cu pescăritul.

Urmează calea străduţelor înguste şi mergi spre ruinele vechiului castel, cea mai importantă atracţie turistică din zonă. Construită în secolul XIII de către regele Pyrros, fondatorul oraşului şi al portului din Kassiopi, clădirea îţi arată nu doar elemente specifice structurilor greceşti, ci vei putea observa aici şi elemente aduse de veneţienii şi otomanii care au cucerit-o, şi în ciuda cărora a rezistat demnă până în ziua de azi.

Kassiopi, între tradiţie şi contemporan

Satul pescăresc destul de puţin cunoscut turiştilor în căutarea unei destinaţii populare de vacanţă printre staţiunile greceşti, Kassiopi îşi face încetul cu încetul trecerea spre modernism şi îndeplinirea cererilor oaspeţilor.

Fără îndoială că aici vei găsi plaje ascunse ochilor lumii, cunoscute doar de către localnici, unde farmecul de odinioară s-a păstrat, iar frumuseţile naturale sunt practic neatinse. În acelaşi timp, însă,  în centrul staţiunii şi pe cele mai mari plaje, cum sunt Kalamionas şi Bataria, te loveşti de taverne şi restaurante la fiecare pas, atât cu specific tradiţional, cât şi internaţional.

de Geanina Ichim

Sejur Corfu 

Suri Club – Hotel Memento Kassiopi Resort 4*- de la 349 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber