(P) Nessebar, îmbinarea ideală dintre frumuseţi naturale şi atracţii istorice

Nessebar este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, o destinaţie de vacanţă care îţi va umple timpul cu momente magice şi experienţe unice, petrecute fie pe plajele minunate încadrate de peisaje naturale fermecătoare, fie în explorarea celor mai importante obiective turistice ale sale.

Nessebar

Atracţii diverse pentru toţi vizitatorii

Potrivită atât pentru familii cu copii, cât şi pentru tinerii dornici de distracţie, Nessebar se remarcă prin diversitatea de atracţii culturale şi religioase. Aici vei găsi 41 de biserici ce datează încă din Antichitate, edificiile de cult fiind considerate o adevărată comoară străveche a staţiunii.

Centrul vechi al orașului şi partea cea nouă sunt conectate printr-o întindere de teren de aproximativ 400 metri. În centrul istmului care leagă staţiunea de continent vei descoperi una dintre atracţiile principale ale oraşului Nessebar, morile de vânt ce mai păstrează din aspectul tipic al aşezării antice, ce au rămas şi astăzi ca simbol al staţiunii.

În partea veche a oraşului vei descoperi şi două clădiri care datează din epoca turcă, ce te vor impresiona cu aspectul lor excelent conservat. Descoperă o altă parte a vechii cetăţi Messembriya prin exporarea rămăşiţelor zidului care a „îmbrăţişat' micuţa aşezare pescărească în secolele V-VI.

Simbolurile staţiunii Nessebar

Atracţiile religioase sunt printre cele mai impresionante monumente din Nessebar, iar dintre acestea se remarcă Biserica Sf. Ioan Botezătorul, care impresionează prin cupola sa cilindrică de o înălţime impresionantă. În interiorul bisericii vei putea admira picturi din secolul al XVI-lea, toate de o mare valoare artistică. Un alt edificiu de cult impresionant este Basilica Sf. Fecioara Maria, construită în secolul V, frumos amplasată pe plajă, ce şi-a păstrat încă din farmecul de odinioară.

Unul dintre cele mai interesante monumente din perioada Renaşterii este Casa lui Moskoiani, o clădire cu două etaje care găzduieşte Muzeul Etnografic, unde vei putea admira expoziţii interesante ce pun accentul pe tradiţiile şi obiceiurile bulgarilor. La etaj vei găsi o expoziţie axată pe costumele tradiţionale din Burgas, populară ca fiind cea mai interesantă şi mai diversă regiune pentru costumele vechi şi articolele de îmbrăcăminte.

de Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul Litoral Bulgaria. Bilete începând de la 12,50 euro (fara tva) pe sens. În premieră, acum poți achita călătoria si prin SMS la numărul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber