(P) Moșteniri venețiene importante în orașele cretane

Creta este cea mai mare insulă din Grecia și una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, care îți oferă locuri uimitoare de vizitat și numeroase activități interesante, datorită culturii bogate, care vor face din această vacanță o experiență uimitoare pentru orice vizitator.

SONY DSC

Sate distinse din Creta

Frumoasele stațiuni cretane se remarcă prin arhitectura impresionantă și ospitalitatea unică a grecilor, care te vor face cu adevărat să te simți ca acasă. Cele mai mari orașe sunt situate în partea de nord a insulei și sunt caracterizate de un minunat stil venețian, dintre care se remarcă Chania Town și Rethymno, care te vor cuceri de la prima vedere cu porturile vechi și centrele istorice, cu alei pavate și vile elegante.

Satele montane, unde domină stilul de viață tradițional, sunt și ele o parte semnificativă a insulei, care îți vor descoperi modul de viață al localnicilor, care apreciază și respectă obiceiuri moștenite din străbuni, și care îngrijesc aceste locuri binecuvântate cu mare luare aminte.

Cuceritorul oraș Rethymno

Unul dintre cele mai importante orașe din Creta, Rethymno, situat la 80 km de Heraklion și la 60 km de Chania, este un loc plin de viață pe tot parcursul anului, susținut și de tinerii care vin să studieze la universitate de aici. Orașul modern de astăzi este amplasat pe situl orașului antic Rythimna, dezvăluit după multe săpături arheologice, și îmbină de minune aspectele vechi, aristocratice, cu cele moderne, captivante, ce cuceresc fiecare vizitator cu un patrimoniu cutural bogat.

Orașul vechi al Rethymno este construit în jurul unei impresionante cetăți venețiene, Fortezza, ce își păstrează încă din eleganța și arhitectura unică, cu uși arcuite, biserici frumoase, izvoare turcești, rămășite grecești și romane, grădini municipale și splendide clădiri venețiene. De altfel, portul venețian din inima orașului este considerat a fi cel mai romantic loc din Rethymno. Partea modernă a orașului te întâmpină cu o gamă largă de facilități turistice în jurul golfului natural, acolo unde vei găsi numeroase taverne și restaurant ela malul mării.

de Geanina Ichim

Sejur Creta 

Hotel Diamond & Suites 3*- de la 314 euro/persoană, 7 nopţi de cazare fără masă, transport cu avionul, transferuri, asistenţă turistică. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber