(P) Locuri pe care trebuie să le vezi, în Skiathos

Skiathos este o insulă pentru boemi, cu plaje înșirate elegant precum mărgelele, atât de multe încât te întrebi cum de o limbă de pământ de circa 50 de km pătrați se poate mândri cu mai bine de 69 de fâșii de nisip, dintre cele mai diverse…

Skiathos

Cei circa 40 de km de coastă sunt mărginiți de plaje, stânci și dealuri învelite în vegetație luxuriantă, pini, platani, chiparoși și plantații de măslini. Pe alocuri zărești șiruri nesfârșite de vile cochete, în alb-albastru, cu acoperișuri din țiglă și balcoane cu flori colorate. Skiathos este o insulă ideală dacă ești în căutarea unui sejur romantic alături de persoana iubită, iar dacă nu ai mai fost niciodată aici, iată câteva locuri pe care nu ar trebui să le ratezi.

Plajele, bijuteriile locului

Pe primul loc se află cu siguranță plajele, care sunt dintre cele mai diverse, multe ascunse în golfuri cu ape smarald, flancate de munți, păzite îndeaproape de stânci, cu nisip fin, prundiș sau mici pietricele albe ca spuma laptelui. Cele mai cunoscute sunt Koukounaries, inclusă într-un top al celor mai frumoase plaje europene, înconjurată de o pădure de pini declarată arie națională, și Lalaria, cea mai spectaculoasă dintre toate, grație formațiunilor calcaroase care se găsesc aici.

Peninsula Bourtzi, o zonă exclusivistă

Legată de portul Skiathos printr-un dig, peninsula Bourtzi este un loc popular pentru boemi, dar și pentru turiștii care vor să se relaxeze. Zona brodată de pini și vegetație dispune de o terasă unde poți mânca tradițional, un cinematograf în aer liber, dar și o zonă de promenadă care vine la pachet cu priveliști de neuitat.

Străzile în pantă flancate de edificii de cult, din Chora

Construită în formă de amfiteatru pe o colină înaltă, Chora, capitala insulei Skiathos este împărțită în două zone: partea nouă și cea veche. Străduțele strâmte, labirintice din centrul vechi sunt flancate de numeroase biserici albe și capele în stil tradițional. Cea mai importantă este fără îndoială Agios Nikolaos, de unde poți admira cele mai frumoase panorame asupra orașului.

de Mădălina Isar

Sejur Skiathos 

Villa Angela – de la 112 euro/persoană, 6 nopți de cazare fără masă, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber