(P) Palatul Culturii, simbolul orașului Iași

Oraşul Iaşi, unul dintre cele mai importante centre culturale, academice şi economice din Moldova şi din ţară, este un loc special în care să-ţi petreci o mini-vacanţă plină de savoare, să te plimbi pe străduţele încărcate de istorie care îţi vor descoperi atracţii turistice de seamă, peisaje minunate sau parcuri acoperite de o vegetaţie luxuriantă.

Iasi

Centrul culturii din Iaşi

Unul dintre cele mai importante monumente din oraşul Iaşi este Palatul Culturii, un simbol de seamă pe care nu trebuie să îl ratezi la nicio vizită, construit între anii 1906 şi 1925, pe locul unde se afla fostul Palat Domnesc, și al Curţi Domneşti medievale. Chiar dacă iniţial clădirea a fost folosită ca Palat Administrativ şi de Justiţie, ulterior aceasta a devenit un adevărat centru cultural al oraşului, devenind gazdă pentru o seamă de instituţii de cultură.

Splendida clădire este construită în stil neogotic şi pe suprafaţa de 36.000 mp sunt cuprinse 298 de camere, chiar dacă în etapă iniţială erau prevăzute cu 365 de camere. Printre cele mai importante săli din Palatul Culturii se numără „Sala gotică', unde poate fi admirat un adevărat bestiar medieval în forma unui mozaic, şi „Sala Voievozilor', cu portrete ale domnitorilor şi regilor ţării.

Vizite actuale în Iaşi

Astăzi, în Palatul Culturii te poţi bucura de o vizită foarte interesantă a Complexului Muzeal Naţional „Moldova', ce cuprinde Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu' şi Muzeul de Istorie a Moldovei, unde fiecare oaspete îşi va găsi expoziţia favorită.

În plus, în imediata apropiere a Palatului Culturii, în zona Centrului Civic, se găseşte maiestuosul centru comercial Palas, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 54.000 mp, şi minunata grădină cu acelaşi nume, amenajată pe locul fostelor grădini ale Curţii Domneşti, cu o suprafaţă la fel de impresionantă, de aproximativ 50.000 mp.

de Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul în Iași. Bilete începând de la 1 euro (fără tva) pe sens. În premieră, acum poți achita călătoria și prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber