(P) Limenas, capitala de renume a insulei Thassos

Așezată printre plantații de măslini, pini și chiparoși, între un golfuleț cu ape incredibil de turcoaz și plaje cu nisip auriu, Limenas este o oază care te invită la relaxare.

Thassos

Una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă de pe coasta Mării Egee este cu siguranță insula Thassos, care te aşteaptă cu o mulțime de atracţii turistice, culturale, istorice şi religioase, într-o mare de peisaje uluitoare.

Orașul modern, cu rămăşite antice

Micuţul oraş Limenas, cunoscut şi sub numele de Thassos Town,  se mândrește cu un portul cosmopolit unde găsești taverne unde poți degusta o mulțime de bunătăți. Orașul a fost frumos poziţionat pe vechiul sit al oraşului antic, este cel mai important centru administrativ şi comercial al insulei şi locul unde sunt concentrate cele mai multe hoteluri, restaurante, baruri, taverne şi cluburi.

Vei descoperi aici numeroase elemente ale dezvoltării tot mai puternice, Limenas fiind unul dintre cele mai moderne oraşe, păstrând în acelaşi timp şi aspectul tradiţional. Explorează oraşul şi descoperă la fiecare pas rămăşiţe ale trecutului său antic, dintre care se remarcă Agora (piaţa antică), sanctuarele zeilor Artemis, Dionisos, Herakles şi Poseidon, Teatrul Antic, ruinele templelor lui Apollo şi Atena, sanctuarul zeului Pan şi Acropola, de la înălţimea căreia vei avea parte de o panoramă magnifică asupra oraşului şi întregului golf.

La pas prin oraş

Cea mai simplă şi mai eficientă metodă prin care poţi descoperi fiecare element al capitalei istorice Limenas este să o străbaţi la pas, pentru a putea explora pe îndelete fiecare sit arheologic.

La foarte mică depărtare de centrul oraşului vei găsi şi rămăşiţele monumentalului zid de 9 metri înălţime, construit din strălucitoare marmură albă de Thassos. Din blocurile gigantice de piatră, construite cu o incredibilă precizie, s-au mai păstrat şi astăzi o mică parte. Odinioară erau zidurile impenetrabile care protejau oraşul, iar frumoasele porţi decorate cu simboluri grecești păreau adevărate intrări într-un oraş de basm.

de Geanina Ichim

Sejur Thassos 

Vila Kapahi Studios – de la 55 euro/persoană, 7 nopți de cazare fără masă, transport individual, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber