(P) La cumpărături în orașul vechi Rhodos

Asemeni orașului Rhodos, și shoppingul este o combinație armonioasă între vechi și nou, care te va fascina. Vechile meșteșuguri ale sculptorilor, olăreselor sau țesătoarelor s-au adaptat timpurilor moderne, iar decorațiunile interioare vintage au totuși un design modern.

Rhodos

În partea veche a orașului Rhodos, vei găsi o mulțime de magazine, majoritatea păstrează arhitectura veche din perioada Cavalerilor Ioaniți, dar vei găsi și buticuri cochete garnisite cu tot felul de produse tradiționale sau moderne, magazine glam unde se vând produse cu eticheta mărcilor de lux, dar și locații ceva mai sobre, unde se vând haine de blană, jachete din piele sau costume elegante.

Dacă ești o împătimită a produselor tradiționale specifice Rhodosului, te invităm pe străduțele cu formă de labirint, în pantă și pavate cu piatră brută, pe care se găsesc tarabele meșterilor locali. Aceștia lucrează manual produse dintre cele mai diverse, multe dintre ele direct în fața ta.

Vei putea cumpăra direct de la sursă suveniruri superbe din sticlă, cărora prinzacii le dau forme dintre cele mai spectaculoase, sau sculpturi în lemn de măslin ori pin înfățișând simbolul insulei, cerbul. Păpușile din lemn, obiectele din ceramică sau lut cu design geometric sau reprezentând diverse scene dintre zei și muritori sunt cadourile perfecte pe care să le oferi celor dragi. De asemenea, arta lucrării preșurilor la vechile războaie a fost transmisă și tinerilor.

Cele mai căutate sunt săpunurile sau loțiunile pentru corp din ulei de măsline, extract de rodie sau diverse ierburi calmante care se găsesc pe insulă. Prețurile practicate de comercianții din această zonă sunt accesibile oricărui buzunar, iar de cele mai multe ori, dacă cumperi mai multe produse, ești răsplătită cu un cadou din partea casei.

de Mădălina Isar

Sejur Rhodos 

Hotel Africa 2*– de la 392 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber