(P) La ce trebuie să fii atent atunci când achiziționezi o vacanță

(P) La ce trebuie să fii atent atunci când achiziționezi o vacanță

Începutul de an este momentul prielnic să vă faceți planuri pentru o vacanță. Fie că vorbim de perioada din apropierea Paștelui, ori pentru vara lui 2019 sau, în cazul în care sunteți extrem de organizați, deja pentru finalul de an, luna ianuarie este ideală.

Cu puțin ajutor și câteva sfaturi esențiale, vei descoperi că poți economisi un buget consistent dacă ai grijă să respecți câteva reguli.

Vacanța de vară cu familia – când faci rezervările?

Ideal ar fi ca la finalul lui noiembrie, începutul lunii decembrie deja să fi consultat ofertele agențiilor de turism, care sunt cu 30% mai mici în această perioadă. Totuși, cu puțin noroc, poți obține un preț bun și în lunile următoare, în cazul în care un hotel a trecut neobservat' pentru alți turiști.

Care este ziua ideală pentru a alege zborul cu avionul?

Specialiștii consideră că marțea este ziua cea mai ieftină pentru a zbura, pentru că nu sunt atât de multe călătorii de afaceri. Însă, atunci când alegi o perioadă de câteva zile pentru a te bucura de vacanță, ar trebuie să pleci de marți până joi. De asemenea, privind ora zborului, sunt de preferat orele matinale, când prețurile biletelor sunt mai mici, iar șansele unei întârzieri sunt la fel de mici.

De ce să nu te lași păcălit de ofertele de nerefuzat?

La o primă vedere, atunci când descoperi un preț bun pentru biletul de avion, ești tentat să îl achiziționezi rapid, fără a citi însă detaliile. De multe ori ajungi să plătești mai mult decât prețul unui bilet întreg pentru că cele mai multe oferte nu conțin taxele de aeroport și bagajul de cală.

Cum să nu ai parte de costuri suplimentare surpriză?

Chiar de la plecarea în vacanță poți avea surpriza de a scoate câțiva bani în plus din buzunar dacă bagajul de cală este prea greu și depășește numărul de kilograme admis. Verifică întotdeauna politica pe site-ul companiei de zbor care este greutatea admisă și încearcă să te încadrezi în ea.

De ce să nu alegi zboruri cu una sau mai multe escale?

Deși un bilet direct te poate costa puțin mai mult decât cel cu escală, acesta din urmă poate deveni extrem de obositor, stricând tocmai avântul de distracție și relaxare pe care îl ai atunci când pleci în vacanță. Ideal ar fi să renunți la o parte din buget pentru un zbor mai puțin stresant și obositor.

Care este perioada perfectă pentru a vizita Asia?

Zonele exotice, tropicale sunt mai accesibile în lunile mai-iunie și octombrie. Tot atunci poți găsi tarife pentru biletele de avion și pentru hoteluri considerabil mai mici, existând chiar și promoții pentru mai multe nopți cumpărate.

De ce e bine să-ți achiziționezi o asigurare de călătorie?

Deși unii turiști sunt reticenți în privința lor sau le consideră inutile, asigurările de călătorie îți pot face un mare serviciu. Acestea îți oferă posibilitatea de a anula vacanța din orice motiv. Astfel, în cazul în care descoperi între timp o ofertă mai bună decât cea pe care o aveai deja, o poți rezerva la noul preț, fără să pierzi banii.

Cum să îți alegi destinația în mod inteligent?

Dacă preferi să cheltuiesti bugetul de vacanță pe atracțiile turistice și nu pe pachetul de cazare și masă, învață să te folosești de un truc simplu. Informează-te care este sezonul de vârf și în ce perioadă nu este atât de aglomerat la destinația pe care ți-o dorești. Apelează la flexibilitatea ta și vei descoperi că un city break mai ieftin poate fi la fel de interesant ca un sejur in Sharm el Sheikh.

Informează-te din mai multe surse înainte de a opta pentru varianta finală a destinației. Urmărește prețurile cu ajutorul Skyscanner, un instrument util pentru a monitoriza locurile preferate de vacanță. Astfel, vei putea achiziționa biletele rapid în cazul în care le găsești la prețul dorit.

Ai grijă la ce curs valutar schimbi banii! O rată rezonabilă te va ajuta să nu pierzi prea mulți bani atunci când faci conversia din lei în moneda cu care plătești la destinație.

Ce trebuie să știi dacă achiziționezi vacanța printr-o agenție de turism

Atunci când alegi să închei un contract cu o agenție, ai grijă ca acesta să consemneze faptul că ești asigurat în calitate de turist pentru insolvabilitatea sau falimentul agenției. Contractul trebuie să conțină și termenele și condițiile în care poți solicita despăgubirile.

Este de reținut faptul că agenția de turism cumpără asigurarea, iar beneficiarii sunt cumpărătorii vacanței.

În speranța că sfaturile noastre vă sunt de folos, vă dorim Călătorie plăcută' în viitoarea voastră vacanță!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber