(P) Între istorie și relaxare, în Bulgaria

Litoralul bulgăresc atrage în fiecare an un număr tot mai mare de turiști români dornici de relaxare pe plajele cu nisip fin, premiate cu 'Blue Flag' pentru curățenie și calitatea serviciilor. Bulgaria se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase stațiuni de la Marea Neagră, unde istoria se îmbină armonios cu modernitatea, iar peisajele spectaculoase cu obiceiurile bine păstrate.

Bulgaria

Nessebar, orașul vechi din patrimoniul UNESCO

Denumit 'perla de la Marea Neagră', Nessebar este un adevărat muzeu în aer liber, prezentând călătorului o față mai puțin comercială decât a altor stațiuni de pe litoralul bulgăresc.

Partea veche, legată printr-o fâșie îngustă de pământ, deține case din piatră, cu balcoane din lemn și mori de vânt, străzi șerpuitoare placate cu piatră cubică și înțesate de magazine și taverne unde poți degusta din bunătățile tradiționale.

Orașul vechi Nessebar, construit pe ruinele vechii așezări trace, Mesambria, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1983, păstrând aproape intacte multe dintre construcțiile de patrimoniu, printre care biserici medievale, printre cele mai vechi din Europa, și fresce impresionante din perioada secolelor XI-XVII.

Partea modernă a orașului Nessebar este plină de viață și de posibilități de petrecere a timpului liber. Plajele întinse cu nisip fin și flancate de stânci înalte, sunt ideale pentru sesiuni inspirate de snorkeling, plimbări cu banana, ski jet sau jetboard.

Sozopol, cea mai veche așezare de pe litoralul bulgăresc

Ridicată pe vechile ruine ale așezării antice – Apolonia Pontica, Sozopol este una dintre cele mai frumoase stațiuni-istorice din Bulgaria. Așezată pe o peninsulă stâncoasă, cu plaje nisipoase și faleze impresionante, Sozopol deține peste 40 de case medievale declarate monumente naționale.

În urma săpăturilor arheologice din 2011, au fost scoase la iveală rămășițele unor așezări grecești, dar și câteva artefacte religioase deosebit de importante, dovedind că Sozopol este unul dintre cele mai vechi orașe bulgărești.

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul Litoral Bulgaria. Bilete incepand de la 12,50 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber