(P) Halkidiki, o destinație cu plaje de poveste

Peninsula Halkidiki, situată în nordul Greciei, este o fantastică destinaţie de vacanţă pentru cei care iubesc marea şi cei dornici de a explora regiuni încărcate de situri istorice. Halkidiki este alcătuită din trei peninsule ce se ivesc din marea de un turcoaz uluitor şi te surprinde cu un relief variat, format din dealuri, păduri de pini, plaje spectaculoase distinse cu Steagul Albastru, şi măreţul Munte Athos.

Halkidiki

O zonă de coastă remarcabilă

Halkidiki este în primul rând binecuvântată cu plaje excepţionale şi diverse, iar fiecare vizitator își găsește aici locul potrivit, unde să se bucure de o vacanţă minunată şi de o experienţă unică.

Peninsula Sithonia este renumită pentru frumoasele sale plaje ascunse, în mare parte necunoscute de turişti şi departe de agitaţia staţiunilor din peninsula Kassandra, aşadar este locul perfect pentru relaxare.

Încântătorul oraş Sarti este locul cel mai potrivit pentru a explora împrejurimile fermecătoare, cu urme ale tradiţiei greceşti, care oferă o mare varietate de taverne şi restaurante. Staţiunea Ouranoupolis se mândreşte cu o plajă exotică şi promenada căptuşită cu taverne şi cafenele cochete, unde vei găsi locul potrivit pentru a gusta din deliciile locale.

În timp ce peninsula Kassandra este ideală pentru iubitorii de aventură şi distracţie, pentru că oferă o serie întreagă de plaje şi golfuri de nisip, dintre care se remarcă plaja Polychrono, cu Steag Albastru pentru curăţenie şi calitatea, şi Kalithea, care oferă o gamă largă de sporturi nautice.

Împrejurimi impresionante

Cei care doresc să descopere mai multe despre istoria elenilor, oraşul Edessa, aflat la o distanţă de aproximativ o oră şi jumătate de Salonic, este cel mai potrivit loc pentru o vizită prelungită în care să explorezi atracţii cu o mare însemnătate.

Vei găsi aici mormântul tatălui lui Alexandru cel Mare, Phillip al II-lea, care poate fi vizitat în cadrul unei expoziţii deschise pe tot timpul anului. Şi dacă tot eşti în această zonă, descoperă şi uluitoarele cascade din împrejurimi şi îndrăzneşte să cobori până sub ele, pentru o experienţă desăvârşită.

De Geanina Ichim

Sejur Halkidiki

Vila Panorama – de la 167 euro/persoana, 7 nopți de cazare fără masă, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber