(P) Escapadă romantică în Sibiu

Mărginit de case cu arhitectură săsească, de palate, biserici impozante, fortificații și porți de apărare, centrul istoric al orașului Sibiu este probabil unul dintre cele mai frumoase din Europa. Boem și plin de farmec, Sibiul, orașul cultural al României, este ideal pentru câteva zile petrecute alături de persoana iubită.

Sibiu

Străduțele șerpuitoare pavate cu piatră brută din cele mai vechi timpuri, străjuite de turnuri înalte de observație sunt vegheate îndeaproape de ochii care par că te privesc până în adâncul sufletului. Nu i-ai remarcat? Dacă ridici privirea sus pe acoperișurile din țiglă zărești ferestre cu forma unui ochi, deveniți simbol al orașului. Aerul boem al locului se datorează și piețelor late și cochete unde deseori se organizează festivaluri importante, evenimente culturale ori au loc diverse târguri.

Plimbările romantice în Sibiu aduc cu ele peisaje unice și o atmosferă de neuitat. Sibiul este păzit de Munții Cindrel, Lotrului și Făgăraș, panoramă pe care o poți admira fie dacă urci în Turnul Sfatului, fie în cel al Catedralei Evanghelice.

Urcatul în turnul bisericii poate fi dificil, cele 7 etaje au atât scări din piatră, șerpuitoare care te amețesc, dar și din fier forjat… până să ajungi în vârf trebuie să urci o porțiune destul de mare, pe scări de lemn vechi, care îți vor da un fior pe șira spinării. Se spune că acestea au fost construite de călugări pentru a se adăposti de atacurile care aveau loc în oraș acum mulți, mulți ani. Ba chiar clopotul este unul dintre cele mai mari din țară. Odată ajuns sus vei avea parte de cele mai romantice momente… De sus, orașul parcă ar fi un postcard compus din acoperișuri din țiglă, străzi labirintice, căsuțe pastelate, iar dincolo de ele, în zare dai de vârfurile încă înzăpezite ale Munților Făgăraș.

Un loc pe care nu ar trebui să-l ratezi într-un weekend romantic în Sibiu, este Podul Minciunilor. Construcția a fost denumită în acest fel, de către localnicii sași care erau păcăliți de precupeții veniți din toate colțurile României, pentru a vinde produse la târgul care se organiza în Piața Mare. Se spune că cei care îi păcăleau pe săteni erau aruncați după acest pod, care stârțâia și se cutremura atunci când se producea infracțiunea.

de Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul in Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber