(P) Descoperă Sibiul de odinioară, într-un city break în această vară

Transilvania se mândreşte cu unul dintre cele mai frumoase şi mai vizitate oraşe din ţară, Sibiul de care te vei îndrăgosti la prima vedere şi locul în care te vei întoarce cu fiecare ocazie cu drag. Fiecare vizită nu poate să însemne decât noi locuri fascinante de descoperit, atât moderne, cât şi cu mare însemnătate istorică.

Sibiu

Primele fortificaţii

Vizitează Sibiul în ritmul pe care însuşi oraşul îl impune, departe de agitaţie şi zgomot, şi vei avea ocazia să descoperi construcţii impresionante cu poveşti pe care merită să le cunoşti, ridicate în stiluri arhitecturale diferite.

Fortificarea oraşului a început în secolul al XIII-lea şi una dintre primele mărturii stă în Catedrala Evanghelică, una dintre cele mai impresionante construcţii gotice din Transilvania, cu un turn înalt de 73 metri. Clădirea de astăzi a fost ridicată pe locul vechii basilici romanice Sf. Maria, din Piaţa Huet.

Continuă-ţi drumul în jurul bisericii prin Pasajul Scărilor, construit în secolul XIX pentru a face legătura dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus. De-a lungul pasajul cu numeroase arcade vei putea admira diverse case tradiţionale ale Sibiului, ridicate în stil baroc, cu porţi specifice, acoperişuri de ţiglă şi ferestre de tip lucarnă, uşor modernizate în timp.

Impresionantul Turn al Sfatului

Legătura dintre Piaţa Mare şi Piaţa Mică se face printr-o trecere boltită care constă în Turnul Sfatului, care poate fi şi vizitat în interior, prin intermediul unei scări în spirală. În vârful turnului poate fi admirat mecanismul orologiului, precum şi numeroase expozii temporare de artă, iar în perspectivă se vede panorama asupra frumosului oraş.

Turnul de apărare a fost folosit de-a lungul timpului şi sub alte trebuinţe, cum ar fi depozit de cereale şi punct de observaţie împotriva incendiilor, iar astăzi este unul dintre cele mai importante simboluri ale oraşului.

de Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul în Sibiu. Bilete începând de la 1 euro (fără tva) pe sens. În premieră, acum poți achita călătoria și prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber