(P) Escapadă în natură pe insula Rhodos

Alei garnisite cu leandri, serpentine flancate de pini parfumați, pajiști care te îmbie la visare, mici cascade și o mulțime de păsări rare… Zona montană a insulei Rhodos este cu adevărat unică.

Rhodos

Insula Soarelui este recunoscută pentru varietatea de peisaje: partea vestică este plină de vegetație, cu plaje stâncoase și scăldată de Marea Egee, în timp ce zona de est, mult mai liniștită, este ceva mai aridă, iar plajele late au nisip fin. Unele sate nu sunt atinse de turismul în masă, iar potecuțele montane nebătute atrag turiștii în căutare locurilor autentice peste care timpul a încremenit.

Dacă ești pasionat de drumeții, vei avea de ales dintr-o mulțime de trasee unice. De bifat neapărat este Valea Fluturilor, o arie protejată unică în lume prin prisma faptului că a supraviețuit neatinsă de modernitate, care se întinde de-a lungul râului Pelekanos.

Parcul natural este uimitor, cu potecuțe strâmte și podețe din lemn peste mici pârâiașe, mângâiat de o sumedenie de cascade delicate. Parcul nu atrage doar prin frumusețea sa pitorească, dar și datorită faptului că din iunie până la sfârșitul lunii august, este invadat la propriu de fluturii din clasa Quadripunctaria Poda, care ajung aici pentru a se reproduce, atrași de mirosul unor rășinoase.

Dansul împerecherii este fantastic, culorile diverse ale aripioarelor formează un fel de curcubeu de neuitat. Pentru că sunt specii protejate nu ai voie să le deranjezi în niciun fel, nu sunt permise bătăile din palme, fluieratul sau focul de tabără. Dacă traversezi râulețul ajungi la Mănăstirea Panagia Kalopetra, un loc în care să te regăsești spiritual și unde te poți relaxa mai ales în zilele fierbinți de vară.

Secretul bine păstrat al insulei este localitatea din inima unei păduri. Epta Piges este ideală pentru o escapadă în natură. Aici se găsesc legendarele 7 izvoare cu ape despre care se spune că au proprietăți vindecătoare, și la care ajung an de an mii de turiști. Dacă înaintezi pe potecuțele mici dantelate cu hibiscus roz, pe lângă copaci, vei da de acest lac cu ape de un albastru cobalt.

de Mădălina Isar

Sejur Rhodos 

Hotel Sunland 3*+ – de la 327 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber