(P) Escapadă în Asprovalta

Dincolo de plajele sale aproape perfecte, Asprovalta se laudă cu o mulțime de atracții pe care trebuie neapărat să le descoperi, dacă alegi să mergi în vacanță aici. Este o stațiune mică, dar are un farmec aparte care te cucerește pe loc.

asprovalta

Minunea din golful Strimonikos este locul unde muntele se îmbrățișează cu marea, iar liniștea domină întregul ținut. Este locul care te încântă prin autenticitate și prin arhitectura caselor în stil macedonean, iar peisajele sunt parcă decupate din vise. Te-ai întrebat vreodată de ce grecii preferă să meargă în vacanță aici? În fiecare an, Asprovalta face cu greu față valurilor de turiști, în principali greci, români, italieni sau nemți… Îți spunem noi de ce vin aici!

Este o alegere inspirată în primul rând pentru prețurile foarte mici pe care le practică atât la cazare, cât și la mâncare, dar mai ales este nemaipomenită din punct de vedere peisagistic, încântând călătorul prin liniște și vegetația luxuriantă. De altfel, liniștea este factorul principal care contribuie la alegerea vacanței de vară iar plajele sunt foarte late și lungi, cu nisip fin scăldate de cele mai cristaline și calde ape. Ideale dacă vii aici cu piticii tăi și dacă iubesc bălăceala.

Iar dacă te saturi să stai la plajă ore în șir, nu-i problemă, pentru că ai posibilitatea să mergi la călărit sau să admiri o varietate de animăluțe în parcul Natural Amusement, care se întinde pe 25 de hectare și adăpostește pe lângă struți și lebede, și o mulțime de căței sau pisici pe care poți să le adopți.

Nu departe de stațiune, vei găsi peștera Alistrati pe care îți recomandăm să o vizitezi neapărat, fiind un lăcaș excelent cu pereți și tavane care ajung chiar până la înălțimi colosale de 80 de metri, decorați cu stalactite și stalagmite.

de Mădălina Isar

 

Sejur Asprovalta 

Vila Philoxenia 2* – de la 299 lei/persoană, 6 nopți de cazare, transport cu autocarul, însoțitor de grup și asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber