(P) Descoperă Tulcea, oraşul de pe 7 coline

Tulcea este o destinaţie minunată de vacanţă, bogată nu doar în atracţii turistice culturale şi istorice, ci şi în peisaje deosebite, un oraş mic şi cochet pe care îl poţi descoperi la pas şi de unde poţi porni în alte aventuri din împrejurimi.

Tulcea

Tulcea, loc binecuvântat

Porneşte în descoperirea locurilor pitoreşti, accesibile doar cu barca, care te vor fascina prin flora şi fauna impresionante, cu plantaţii întinse de stufăriş, sălcii plângătoare şi nuferi coloraţi, cum ar fi Mila 23, Dunărea Veche, Sulina, Gura Portiţei, Pădurea Caraorman, Pădurea Letea, Lacul Nebunu, Sf. Gheorghe, Măcin, Isaccea şi multe alte minunăţii ale naturii.

Judeţul Tulcea este un loc plin de atracţii turistice naturale, dintre care se remarcă Parcul Naţional Munţii Măcinului, arie ce protejează cea mai veche formaţiune geologică din ţară, cu o diversitate a florei şi faunei, specifice Dobrogei de nord. Obiectivele religioase merită şi ele o atenţie deosebită, unde vorbim de un triunghi al mănăstirilor, alcătuit din Mănăstirile Saon, Cocoş şi Celic-Dere, adevărate simboluri ale locului.

Peisaje unice

Oraşul de la porţile Deltei Dunării este un loc pe care îl poţi vizita pe îndelete pentru a-i explora principalele atracţii istorice şi vestigii arheologice, muzee deosebite, biserici impunătoare şi parcuri pline de culoare.

O plimbare pe faleza Dunării, una dintre principalele atracţii pentru localnici şi turişti deopotrivă, este binevenită oricând, pentru a te elibera de orice gând şi pentru a te bucura de această experienţă minunată, ba chiar în sezonul estival vei putea lua parte aici la numeroase evenimente, festivaluri şi concerte.

Descoperă mai multe despre istoria îndelungată a oraşului şi legendele zonelor viticole din împrejurimi – se spune chiar că zeului vinului s-ar fi născut în această zonă, de unde şi moştenirea vinurilor dobrogene de calitate. Poți vizita și cele mai importante muzee din oraş, Muzeu de Artă, găzduit în vechiul Conac al Paşei, Muzeul de Etnografie şi Artă Populară, în fost sediul al Băncii Naţionale, Muzeul de Istorie şi Arheologie şi Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării.

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Tulcea. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber