(P) Descoperă Skala Panagia şi faimoasa Golden Beach

Thassos, insula grecească de un verde luxuriant din Marea Egee, este renumită pentru plajele sale întinse şi curate, mângâiate de ape cristaline, ospitalitatea localnicilor, vinurile aromate şi mierea dulce.

Thassos

Istoria insulei merge înapoi tocmai până în Antichitate, moment în care Thassos era populară pentru minele de aur şi pentru marmură, ale căror rămăşiţe mai pot fi admirate şi astăzi în comorile sale arheologice. Te vor uimi fabricile-gigant de marmură care exportă rocile cristaline, albe ca zăpada, în toată lumea.

Skala Panagia, ţinut de poveste

Una dintre cele mai populare destinaţii pentru vizitatori în Thassos este Skala Panagia, complex situat de-a lungul malului fabuloasei Golden Beach, una dintre cele mai lungi plaje de nisip din întreaga Mare Egee, ce se întinde pe 2.5 km până spre satul Skala Potamia.

Una dintre cele mai apreciate plaje din Thassos se mândreşte cu un nisip auriu fin, cu foarte puţine locuri acoperite de pietricele, şi cu o intrare lină în mare, astfel că acest loc este ideal şi sigur pentru copii şi pentru înotătorii începători. În acelaşi timp, cei pasionaţi de adrenalină vor găsi pe alocuri, ceva mai departe de mal şi zone mai adânci, care aşteaptă să fie explorate.

Apele imaculate şi plajele întinse curate îţi oferă spaţiul perfect pentru vacanţă, numai bun pentru diverse activităţi precum volei sau tenis pe plajă, precum şi sporturi nautice cum ar fi jet-ski, banana, snorkeling, windsurfing, caiac sau schi nautic, pentru ca fiecare vizitator să-şi găsească locul şi distracţia favorită.

Golden Beach, paradisul plajelor

Golden Beach, distinsă cu două steaguri albastre de excelenţă, este o staţiune relativ nouă, dezvoltată mai ales în ultimele două decenii, care atrage tot mai mulți vizitatori şi chiar rezidenţi care doresc să locuiască în mod permanent în acest ţinut magic de la poalele munţilor. De altfel, Skala Panagia şi Skala Potamia s-au dezvoltat rapid datorită cererii ridicate de turişti din întreaga lume, care vizitează aceste locuri şi le adoră ca pe propria bucată de paradis.

de Geanina Ichim

Sejur Thassos

Aparthotel Tina 2*- de la 49 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber