(P) Descoperă satele tradiţionale ale încântătoarei Lefkada

Unică prin peisajele şi plajele sale, insula Lefkada este de văzut neapărat în această vară. Explorează cele mai frumoase aşezări, unde localnicii încă îşi desfăşoară viaţa după vechile reguli moştenite din străbuni, şi gustă din cele mai bune preparate greceşti.

Lefkada

Dacă mergi spre centrul insulei, găseşti sate adormite în timp. Majoritatea sunt cocoţate pe dealuri şi înconjurate de plantaţii de viţă-de-vie, măslini ori pomi fructiferi. Aici sătenii îşi trăiesc viaţa după câteva reguli stricte: nimic nu trebuie să deranjeze liniştea, iar preparatele sănătoase gătite după reţete vechi trebuie să se găsească pe mesele fiecărui sătean. Alte aşezări au împrumutat câte puţin din farmecul staţiunilor moderne, dar chiar şi aşa nu se dezic de la tradiţiile străvechi.

Agios Nikitas, satul neschimbat de generaţii

Nu departe de capitala insulei Lefkada, vei zări un sătuc de pescari în formă de amfiteatru, cuibărit în jurul unui golf. Plimbă-te pe aleile pietruite dimineaţa pe răcoare, când femeile satului ies la … şezătoare, şi le vei vedea croşetând sau brodând minunatele şervete greceşti. Îţi poţi cumpăra unul direct de la sursă.

Englouvi, aşezarea unde poţi mânca cea mai bună linte

Verde, roşie sau galbena, lintea în Englouvi este de mai multe soiuri, iar dacă îţi place vei gusta aici cea mai bună mâncare de linte cu sardine şi măsline. Despre acest sat se spune că este binecuvântat cu pământ roditor şi privelişti minunate.

Athani, satul-muzeu al insulei

Uitat de timp şi neschimbat încă din secolul al-XV-lea când italienii şi spaniolii şi-au lăsat amprentele pe arhitectura construcţiilor, Athani este cel mai bun exemplu de sat tradiţional grecesc. Vei rămâne impresionat de bisericile din piatră cocoţate pe coline înalte, de unde ai parte de vederi incredibile, dar şi de sătenii amabili, care abia aşteaptă să facă poze alături de tine.

de Mădălina Isar

Sejur Lefkada 

Hotel Vaya 2* – de la 109 euro + 329 lei, 6 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, însoțitor de grup și asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber