(P) Pe urmele Căpitanului Corelli, în Kefalonia

Kefalonia, cu satele sale adormite în timp, cu plajele idilice şi peşterile ascunse pare desprinsă din poveşti. Este insula plină de romantism a Greciei şi destinaţia îndrăgostiţilor, pe care te invităm să o explorezi în cadrul unui sejur de vară.

Kefalonia

Insula atrage ca un magnet turiştii din toate colţurile lumii, ba chiar şi marile vedete internaţionale găsesc în Kefalonia locul perfect unde se pot relaxa. Sarah Jessica Parker declara la un moment dat că slăbiciunea sa în materie de călătorie o reprezintă Kefalonia, fermecătoare, irezistibilă şi cu tradiţii culinare de neuitat. Chiar şi John Bon Jovi spunea că s-a îndrăgostit de această insulă, iar artista noastră autohtonă Adela Popescu a mărturisit, după ce a vizitat Kefalonia, că aici a petrecut una dintre cele mai frumoase vacanţe.

Insula a început să atragă tot mai mulţi călători încă din anul 1990, când oamenii înstăriţi au descoperit farmecul tradiţional al Greciei. Descrierile frumoase pe care le-a folosit autorul Louis de Bernieres în romanul său Captain Corelli’s Mandolin au ajutat şi mai mult la renumele insulei.

Succesul răsunător al romanului a dus la realizarea unui film, iar în 2001, odată cu lansarea peliculei Idila Căpitanului Corelli, turiştii din toată Europa au venit să vadă incredibilele decoruri din romanticul film. De atunci, se organizează pe insulă tururi organizate pe platourile de filmare unde s-au turnat scene celebre.

Cele mai multe cadre au fost filmate în micuţa aşezare Sami, recunoscută nu doar pentru peisajele fermecătoare prezentate în celebra producţie, dar mai ales pentru că în imediata apropiere se găseşte peştera Melissani, minunea cu apă violet. Din itinerariul tău nu trebuie să lipsească nici orăşelul Argostoli, unde poţi porni pe urmele căpitanului, la o plimbare pe străduţele pietruite flancate de case zugrăvite în culori pastel.

de Mădălina Isar

Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2* – de la 115 euro + 329 lei/persoană, 6 nopți de cazare cu mic dejun, transport autocar, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber