(P) Descoperă cele mai vizitate obiective turistice din Istanbul!

(P) Descoperă cele mai vizitate obiective turistice din Istanbul!

Vreme de 1500 de ani, Istanbul a fost unul dintre cele mai importante orașe din Turcia, datorită poziției strategice pe malurile a două continente – Africa și Europa. Astăzi, cel mai aglomerat dintre orașele turcești găzduiește o mulțime de atracții pe care orice pasionat de călătorii trebuie să le bifeze.

Capodopera orașului – Moscheea Albastră

Moscheea Imperială a Sultanului Ahmed domină piața cu același nume a orașului, fiind chiar cel mai mare edificiu de acest gen din Istanbul și singurul din Turcia cu 6 minarete. Somptuoasa construcție a fost denumită 'Moscheea Albastră' de la cele peste 21.000 de plăci albastre din Iznik care împodopesc atât exteriorul, cât și interiorul grandios ce poate găzdui peste 10.000 de pelerini în același timp.

Marele Bazar – cel mai popular obiectiv turistic

O escapadă în cosmopolitul Istanbul nu ar fi completă fără vizitarea Marelui Bazar care cuprinde peste 4000 de magazine întinse pe numeroase străzi și alei întortocheate. Acesta este locul care atrage în fiecare an milioane de turiști din toată lumea, care sunt atrași de prețurile mici la produsele de tot felul (de la covoare, eșarfe, decorațiuni interioare, bijuterii din aur până la mirodenii, ceaiuri și delicii tradiționale).

Topkapi, fostul palat al sultanilor

Mai bine de 400 de ani, Palatul Topkapi a fost reședința sultanilor otomani, iar astăzi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Este considerat cel mai vizitat muzeu din Turcia reușind să adune peste 3 milioane de turiști în fiecare an. Construcția din secolul al XV lea se întinde pe o suprafață uriașă de 700.000 mp, și cuprinde mai multe clădiri, locuri de rugăciune, săli de bal și grădini luxuriante.

Turnul Galata – simbolul orașului

Construit în jurul secolului al XIV lea cu scopul de a apăra intrarea în cartierul Galata, turnul cu același nume este astăzi unul dintre cele mai fotografiate obiective din Istanbul. Edificiul găzduiește un restaurant și un club, și tot aici, turiștii au parte de cele mai bune priveliști asupra orașului vechi.

De Mădălina Isar

Circuit Istanbul

Tarif: de la 149 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3*, transport autocar, Ghid roman si ghid local pentru ziua 2. *Bonus! Croaziera pe Bosfor. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber