(P) Descoperă cele mai spectaculoase plaje din Tenerife

Tenerife

Tenerife

Milioane de turiști străini ajung în fiecare an pe tărâmul primăverii veșnice. Cea mai populară insulă din Canare, Tenerife este vestită în primul rând pentru viața de noapte din stațiunile selecte, iar mai apoi pentru plajele sale paradisiace. 

Pentru că este o insulă de origine vulcanică, Tenerife are puține plaje naturale, iar acestea sunt compuse din nisip negru grunjos străjuite de stânci ca abanosul ce domnesc peste coastele cu peisaje selenare.

Playa de las Americas – locul preferat al surferilor

În ultimii ani, cererea pentru plaje a fost tot mai mare, astfel că pe insulă s-au dezvoltat plajele artificiale cu nisip adus tocmai din deșertul Sahara, totul pentru ca turiștii să se poată bucura în tihnă de relaxare într-un ținut contrastant cu ape deosebit de limpezi. Tolănește-te la soare în zonele de coastă cele mai populare și bucură-te de o papaya delicioasă sau de un mojito răcoritor pe malul Oceanului Atlantic.

Cea mai populară dintre plajele din Tenerife, Playa de las Americas se află în stațiunea cu același nume. Zona de coastă este împărțită în câteva plaje legate între ele: una naturală cu mici pietricele vulcanice și înțesată de palmieri, iar alta artificială cu nisip auriu mai fin decât mătasea, preferată de familiile cu copii.

În Playa de las Americas, pasionații de surf și windsurfing își dau întâlnire în fiecare an, atrași de valurile spumoase și de numărul mare de centre și școli dedicate sporturilor nautice, care se găsesc aici.

Tenerife

Playa de las Vistas – nisipuri aurii cât vezi cu ochii

Probabil că una dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife este Playa de las Vistas care unește cele două stațiuni populare Playa de las Americas și Los Cristianos. Nu mică îți va fi mirarea să constați că deși este o plajă artificială, aceasta are o dimensiune considerabilă și este destul de liniștită, așa că nu-ți va fi deloc greu să găsești locul unde să te bucuri de soare.

Los Cristianos, stațiunea care vibrează de voie bună pe toată perioada anului, este renumită pentru cosmopolitul său port în care acostează zeci de iahturi, fiind totodată un bun punct de plecare în croaziere. Tot aici găsești și ambarcațiunile cu podea din sticlă, (dacă vrei să te bucuri de un spectacol subacvatic incredibil, dar nu ești pasionat de scuba diving) și bărcile ce organizează boat party-uri sub clar de lună.

De Mădălina Isar

Oferte de Vacanta Tenerife

Hotel Elegance Danya Park 4* – tarife de la 586,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta