(P) De Paște în Riviera Olimpului

Riviera Olimpului nu a fost binecuvântată doar cu peisaje paradisiace, dar și cu obiceiuri unice, pe care grecii le-au transmis din generație în generație.  Dacă te gândești să-ți petreci sărbătorile pascale aici, vei avea parte de cele mai frumoase momente de vacanță.

Riviera Olimpului

Îți poți începe incursiunea în lumea tradițiilor grecești de Paște, pornind pe urmele lui Pavel, apostolul neamurilor. Grecii întâmpină Învierea Domnului cu cele mai frumoase tradiții păstrate din străbuni, ba chiar se spune că pe Riviera Olimpului, obiceiurile au un caracter mai aparte decât în oricare alt colț al Greciei.

Stațiunile moderne freamătă între Muntele Athos, simbolul etern al ortodoxiei, și Muntele Olimp, tărâmul zeilor, iar tradițiile înfloresc și mai frumos an de an. Dacă ai hotărât să te cazezi în frumoasa Paralia Katerini, nu trebuie să ratezi din itinerariul tău Meteora, orașul incredibil dintre stânci, al doilea centru religios al Greciei după Muntele Athos. Mănăstirile par suspendate între cer și pământ,  declarate sit istoric și protejate de UNESCO.

În perioada Paștelui, Meteora este vizitată de cei mai mulți turiști, veniți pentru a se regăsi spiritual, dar și pentru a primi lumina sfântă.

După ce te încarci cu energie divină, mergi în Salonic pentru a lua masa de Paște, care este plină de bunătăți cu specific grecesc. De pe mesele grecilor nu lipsesc friptura de miel, de iepure, celebrul cozonac cu ou roșu în mijloc, vinul roșu sau ouzo. Artificiile vestesc Învierea Mântuitorului, simbolizând focul care curăță păcatele oamenilor.

Și în Paralia Katerini, în noaptea sfântă, localnicii lasă în urmă distracția pentru a merge la biserică, unde primesc lumina. Urmează o masă îmbelșugată, dansuri tradiționale, muzică și artificii. În ziua de Paște are loc o procesiune în care preoții vestesc Învierea Domnului, iar localnicii merg cu crenguțe de măslini la biserică.

de Mădălina Isar

Paște Riviera Olimpului 

Hotelul Korali 3*- de la 159 euro + 399 lei/ persoană, 4 nopți de cazare cu demipensiune + masa festivă de Paște, transport cu autocarul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber