(P) Cum sa calatoresti ieftin in Grecia

Toată lumea vrea să viziteze Grecia măcar o dată în viață, nu? Problema e că mulți dintre noi nu ne permitem, chiar dacă este la o aruncătură de băț. Îți piere cheful numai când te gândești la biletele de avion, camerele scumpe de hotel și restaurantele și mai costisitoare. Află că unele oferte de vacanță în 2018 în Grecia nu sunt chiar atât de scumpe. Nu îți trebuie decât puțină răbdare pentru a le căuta pe cele potrivite. Până atunci, noi îți oferim câteva ponturi despre cum să călătorești ieftin în Grecia.

Ajută economia locală

Când îți cauți cazare în Grecia, încearcă să te decizi asupra vilelor sau hostelurilor independente, deținute chiar de localnici. Poate părea mai ieftin și mai ușor să te îndrepți către o ofertă all-inclusive sau să apelezi la un agent, însă puțini dintre banii pe care îi cheltui vor ajunge în Grecia. Criza economică a rezultat într-o scădere de prețuri la cazarea din vile, iar unii proprietari chiar sunt deschiși negocierilor.

Evită sezonul de vârf

Dacă ai posibilitatea, încearcă să vizitezi Grecia în afara sezonului de vârf. Începând cu jumătatea lui iulie și sfârșitul lui august, soarele arde cu putere, turiștii sunt din plin, iar prețurile ajung până la cer. Lunile mai și iunie sunt destul de călduroase încât să-ți permită să te bucuri liniștit de soare dar și de prețurile mult mai mici.

Mănâncă precum un localnic

Printre multele tale plimbări prin Grecia, mai mult ca sigur te vei întreba unde să mănânci. Îți oferim un pont. Încearcă să te uiți după restaurantele și barurile în care mănâncă localnicii pentru că de obicei mâncarea este mai bună și mai ieftină. Iar dacă vrei să bei un vin bun, cere întotdeauna unul de casă, din butoi, în locul unuia la sticlă. Cel local se laudă cu un gust mai bun și o calitate superioară. Ține minte că de obicei, grecii iau masa de seară târziu, după ora 22:00.

Nu te feri de mâncarea stradală

Souvlaki este mâncarea stradală atât de iconică Greciei, iar unul nu te costă decât 1-2 euro. Îl poți asorta la un pahar de bere Fix și vei rămâne garantat cu rest de la 5 euro. Vei avea parte de o masă delicioasă și consistentă și te vei bucura de atmosfera atât de caldă a străzilor din Grecia.

Încearcă să înveți limba

Deși în Grecia se vorbește foarte bine engleza, nu strică să încerci să înveți măcar câteva cuvinte. Îți garantăm că localnicii, ospitalieri și prietenoși de fel, vor aprecia. Nu te feri să le ceri și câteva sfaturi legate de limbă sau ponturi despre locurile pe care le poți vizita.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber