(P) Creta, amestec inedit între sate tradiţionale şi staţiuni cosmopolite

Creta, cea mai sudică insulă grecească îmbrăţişată de apele cristaline ale Mediteranei, este una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă din sezonul estival, care se mândrește cu sate montane unice, peste 450 de plaje cu nisip auriu şi staţiuni moderne mângâiate de soarele strălucitor mai bine de 250 de zile pe an.

Creta

Insula cu o istorie lungă și frumoasă

Creta este o destinaţie foarte populară pentru cei care vor să se distreze zi şi noapte, familii care doresc să se relaxeze la plajă cu cei mici sau cupluri care vor să se bucure de un sejur romantic pentru luna de miere. Există aici ceva pentru toată lumea, de la peisaje minunate, situri arheologice cu o deosebită importanţă istorică, munţi şi chei, oportunitatea de a face plimbări interesante pe jos sau cu bicicleta, drumeţii montane, sporturi nautice, scufundări sau pur şi simplu relaxare pe nisipul fierbinte.

Creta este foarte apreciată pentru istoria sa bogată, tradiţiile seculare şi oamenii primitori, caracteristici pe care le poţi descoperi în toate satele împrăştiate pe suprafaţa insulei. În plus, peisajele uimitoare, caracterizate de o bogată diversitate, fac din Creta una dintre cele mai remarcabile destinaţii din Grecia, care impresionează orice vizitator.

Cele mai frumoase sate şi oraşe

Insula grecească le oferă vizitatorilor o gamă foarte mare de locuri minunate pe care le pot descoperi, de la sate montane pitoreşti până la staţiuni de coastă pescăreşti şi oraşe cosmopolite, pline de viaţă. Explorează satul pescăresc Almyrida din regiunea Chania, satul de munte Zaros, renumit pentru apele sale naturale, de izvor, în Heraklion, satul de munte autentic Anogia, din prefectura Rethymnon sau așezarea minoică Zakros din regiunea Lassithi.

Cel mai bine conservate sate din Creta au rădăcini vechi care merg înapoi în istorie, pe care le poţi admira în structurile bine definite ale bisericilor din centru şi ale caselor, construite din piatră, cu acoperişuri roşii din ţiglă, străzi înguste şi grădini cu flori. În timp ce oraşele cele mai mari, inclusiv Chania, Heraklion şi Rethymno, te aşteaptă pe coastele nordice ale insulei. Chiar şi aici vei mai descoperi pe alocuri motive veneţiene şi otomane, în castele, turnuri, biserici, moschei şi poduri de piatră.

de Geanina Ichim

Sejur Creta

Hotel Diamond & Suites 3*- de la 314 euro/persoană, 7 nopți de cazare fără masă, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber