(P) Cele mai frumoase plaje ascunse, din Corfu

Popularitatea insulei Corfu a crescut tot mai mult în ultimii ani, fiind una dintre insulele greceşti apreciate de turiști pentru golfurile splendid împrejmuite de fâșii delicate cu nisip auriu şi de sate de pescari, cu un uşor iz romantic, unde fiecare îşi găseşte locul potrivit.

Corfu

Corfu de sud-vest

Pe coasta de vest a insulei, plajele lungi de nisip Ermones şi Glyfada, te întâmpină cu peisaje dominat de dealuri acoperite de vegetație luxuriantă, străjuite de roci impresionante care ajung până în mare. Zonele de coastă premiate cu 'Steagul Albastru' îți oferă toate facilităţile, de la restaurante, taverne, umbreluţe şi şezlonguri până la sporturi acvatice.

La aproximativ 30 km de oraşul Kerkyra, te aşteaptă Agios Georgios, considerată una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei. Dealurile verzi din jurul plajei care se întind pe 5 km îţi oferă un peisaj spectaculos, care se îmbină minunat cu nisipul fin, auriu, şi cu apele de un turcoaz sclipitor.

În sudul oraşului Corfu, plaja Benitses, o combinaţie între nisip şi pietricele, este o zonă foarte populară care te cucereşte cu peisajul splendid completat de plantaţiile de măslini şi de pomi fructiferi care o înconjoară. În plus, aici ai la dispoziţie un centru de unde poţi închiria o maşină sau o bicicletă, pentru a explora împrejurimile.

Corfu de nord-vest

Fostul port de pescuit Roda, de pe coasta de nord, recent transformat într-o staţiune modernă, este o plajă lungă de nisip şi pietriş care oferă facilităţi sportive şi centre de închirieri de umbreluţe şi şezlonguri, precum şi o viaţă de noapte palpitantă, susţinută de restaurantele, barurile şi cluburile pline de viaţă din împrejurimi.

Canal dAmour, situat pe partea de nord-vest a insulei, este un loc superb în care să-ţi petreci timpul liber, pe plaja de nisip, înconjurată de o floră bogată alcătuită în principal din plantaţii de măslini. Vizitatorii se pot bucura de facilităţile pentru sporturi nautice şi, în plus, de trei ori pe săptămână, municipalitatea din Esperion, de care aparţine staţiunea, rulează un program gratuit de autobuze către toate plajele din împrejurimi.

de Geanina Ichim

Sejur Corfu

Aparthotel Porto Marina 2*- de la 299 lei/persoană, 5 nopți de cazare fără masă, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber