(P) Cea mai importantă atracţie turistică din Santorini: insula în sine

Insula Santorini, situată în Marea Egee, este o destinaţie de vacanţă iubită de vizitatorii din întreaga lume, unul dintre cele mai frumoase locuri din Ciclade, ce oferă privelişti unice, pe care nu le vei mai surprinde nicăieri. Inclusiv apusurile de soare extraordinare, depresiunea vulcanică, plajele pline de culoare şi siturile minoice bine conservate.

Santorini

Santorini te aşteaptă să te relaxezi pe nisipurile vulcanice, să explorezi vestigiile civilizaţiei minoice şi să admiri priveliştea deosebită asupra vulcanului în timpul apusului de soare…

Excursie interesantă în sudul insulei

Te poţi bucura de o experienţă inedită în Santorini dacă mergi în capătul sudic al insulei, pentru a explora atracţii mai puţin turistice, care te vor impresiona însă prin panoramele superbe pe care le obţii din vârful dealului, unde poţi admira o mănăstire foarte interesantă, ce poartă hramul Sf. Ilie.

Amplasată în cel mai înalt punct al insulei, la 550 metri deasupra mării, mănăstirea impresionează prin turnul cu clopot care domină linia de orizont a cerului.

Continuă-ţi drumul spre liniştitul sat Megalochori, unde clădirile tradiţionale sunt aşezate parcă sub forma unor cuburi de zahăr, printre viile scăldate de razele soarelui. Străduţele înguste îţi poartă paşii printre căsuţele specifice insulei Santorini, iar în partea de jos, spre coastă, te aşteaptă plaja cu nisip negru Perivolos.

Poţi petrece aici câteva ore magice lenevind la soare sau înotând în apele cristaline, turcoaz, pentru ca apoi să te bucuri de un prânz grecesc la una dintre tavernele din apropiere.

Degustare de vin

După o masă gustoasă ce poate fi mai potrivit decât un vin aromat? Opreşte-te la una dintre podgoriile de vin din zonă, unde poţi gusta din licoarea dulce obţinută din struguri roşii şi albi uscaţi la soare, din speciile cultivate în solul vulcanic fertil al dealurilor înconjurătoare.

Următorul popas este Akrotiri, un sit arheologic antic fascinant, care a fost descoperit în anii 1960, unde poţi explora fresce şi opere de artă bine conservate din epoca bronzului, în timpul civilizaţiei minoice.

De Geanina Ichim

Sejur Santorini

Hotel Argo 3*- de la 477 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber