(P) Cardiganele, mereu o alegere inspirată

Odată cu instalarea noului sezon, mai rece, și cu tranziția spre cel de iarnă, specialiștii spun că suntem mai predispuși ca oricând la răceli. De vină este și imunitatea, însă și o alegere neinspirată privind vestimentația. Astfel, este recomandat să alegem straturi de haine, ce se pot da jos cu ușurință. Cu toții știm că toamna servim temperaturi diferite de la început de zi și până la final.

O alegere inspirată și din acest punct de vedere este cardiganul. Această piesă vestimentară este creată întocmai pentru a facilita dorința purtătoarei de a se simți mai confortabil din punct de vedere termic. Însă nu doar ușurința de a fi purtat îl recomandă.

Povestea să pornește de la aspectele practice dovedite. Se crede că o primă apariţie a unui pulover de tip cardigan a fost marcată de un comandant militar. Cu adevărat o piesă mai populară din garderobă a început să fie datorită pescarilor din Franța, undeva în secolul XVII. Pe vremuri se obișnuia fabricarea acestor tipuri de pulovere din materiale rezistente, spre exemplu din lână. Cunoșteau variante de închidere de tip nasturi, ulterior și fermoarele devenind la fel de uzuale în astfel de cazuri.

Cert este că dacă la început era o piesă masculină mai degrabă, una ușor lipsită de stil, fiind largă, se purta neglijent peste orice ținută și era ușor de dat jos. Însă în timp s-a cizelat într-atât încât să devină o variantă atrăgătoare și pentru doamne. Așa se face că acum, în context modern când se cunoaște o mai mare influență dar și interes pentru modă, există cardigan dama în stiluri diverse.

Cardiganele Bobomoda

Colecțiile de piese vestimentare de la www.bobomoda.ro sunt o inspirație pentru orice femeie, mai ales una care își dorește noi completări de garderobă, accesibile și stilate. Note chic, amprente moderne și cardigane colorate sunt oferte interesante regăsite în cadrul acestui magazin. Iată și câteva sugestii despre cum să arăți că un cardigan bine ales este o piesă irezistibilă:

Butterfly Cherry nu spune mare lucru unora, însă este de fapt un stil de cardigan practic. Tricotat, confortabil, în note tomnatice de grena și cu mâneci scurte aduce lejeritatea și confortul unui cardigan clasic. Pare a fi relaxat, este cameleonic și se pretează a fi potrivit într-o combinație chic și office, dar și pentru serile în familie, ținute de zi cu zi. Tu alegi cum îl porți, el te răsfață cu un nivel de confort.

Camel – este nu doar un ton de culoare ce chiar se potrivește contextului de toamnă, este un stil de cardigan propus de Bobomoda. Asimetria este cuvânt de bază de data aceasta și câștigă inimile doamnelor moderne, dornice să iasă în evidență cu bun gust. Merge cu atât mai bine combinat  cu ținute de orice fel, însă de preferat să fie vorba de tocuri la încălțăminte pentru a scoate mai mult în evidență acest croi asimetric.

Mâneci lungi, un material moale – sunt pur și simplu răsfățul acestui cardigan pentru purtătoarea stilată.

Lady Famous – atunci când duci creativitatea la cote înalte nu are cum decât să iasă ceva splendid. Este și cazul acestui cardigan, fără mâneci, cu asimetrie la lungime. Se distinge îndeosebi prin combinația de lână cu blăniță, de o eleganţă aparte. Un astfel de look flatează orice femeie. Pentru că și partea cromatică contribuie la un aspect deosebit, acest tip de cardigan se regăsește în opțiuni de culoare de la bej la roșu.

Reține!

Cardiganul se poate purta peste rochie, cămașă, combinat cu cizme, botine și așa mai departe. Aproape orice context și stil este în măsură să se potrivească cu un cardigan. Asta nu înseamnă totuși că este o piesă banală ce se ascunde în anonimatul unei ținute. Purtat deasupra, trebuie și merită să iasă în evidență.

Poartă-l în ton de contrast, cu o cămașă albă, pentru un efect dramatic. Desigur că se potrivește unui stil office, însă nu trebuie să limitezi acest gen de combinație doar la atât.

Poartă-l cu topuri simple, mai ales când dorești să scoți în evidență linia pantalonului în asimetrie cu zona de sus, a umerilor.

Pentru un look în stil boem alege să îl asortezi cu jeans și cămașă casual. Poți completa alegerea făcută tot în cadrul magazinului bobomoda.ro. Iar dacă dorești să duci povestea spre un cadru retro, alege o eșarfă și o broșă de asemenea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda