(P) Beneficiile psihoterapiei online în vremea pandemiei

Fără îndoială, trăim vremuri fără precedent datorită noului coronavirus. În afară de îngrijorările legate de  sănătatea ta, este  posibil să te  confrunți cu probleme de stres, izolare, anxietate și depresie.

Izolarea socială, pierderea locului de muncă, reducerea venitului, fluxul constant de știri  negative sau pierderea celor dragi au dus la creșterea  nivelului de anxietate pentru  mulți  dintre noi. Acestea au dus, deasemenea, la creșterea consumului de alcool și substanțe, ca  modalitate de evadare.

Din păcate, mulți se confruntă cu probleme financiare  sau de timp care  le împiedică accesul la îngrijirea  sănătății mintale.

Restricțiile actuale și distanțarea socială fac dificil accesul la terapia  individuală sau de grup. Este posibil  să îți fie frică să mergi la cabinet, chiar dacă restricțiile  au fost ridicate.

De la începutul pandemiei, tot mai mulți au ales să apeleze la ajutorul unui psiholog online. O ședință online este la fel de  eficientă ca vizita  într-un cabinet.

Iată câteva dintre beneficiile de care ar trebui să țineți cont atunci când  alegeți psihoterapia online:

  1. Acces sporit. Psihoterapia online poate fi o soluție pentru pacienții care locuiesc în zone îndepărtate deoarece nu trebuie să piardă o zi întreagă pentru o ședință. Este, de asemenea, ideal pentru cei cu o stare fizică care le afectează mobilitatea.

  2. Costuri de transport reduse. Dacă psihologul nu este în apropiere, poți să pierzi mult timp mergând  la ședințe. Nu există niciun cost pentru “călătoria” online.

  3. Terapia nu este întreruptă. Traficul, vremea rea  și boala sunt doarcâteva dintre motivele pentru  care pacienții nu ajung  la ședința de psihoterapie.  Psihoterapia  online elimină toate aceste obstacole, permițând pacienților să continue îngrijirea, crescând șansele de îmbunătățire.

  4. Ședințe mai frecvențe. Deoarece există mai puține probleme cu călătoriile, învoirea de la serviciu, pacienții pot  programa ședințe mai dese, dacă simt  nevoia. Acest lucru este extrem de important  pentru pacienții cu probleme acute care au o nevoie urgentă de a vorbi cu un psiholog.

  5. Acces la mai mulți specialiști. Psihoterapia online oferă acces oricui, din orice parte a țării și chiar românilor dindiaspora. Poate fi  dificil să ai acces la un psiholog București sau din orice alt oraș, iar  psihoterapia online este o soluție în acest caz.

Niciodată nu trebuie să ignori problemele de sănătate mintală. Dacă te simți stresat, anxios sau deprimat, este bine să ceri ajutor. Dacă ignori problema sau te gândești că va dispărea singură, această se poate  agrava.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial