Online sau în bănci? Cum va începe școala pe 13 septembrie 2021?

Învățarea la distanță a evidențiatelor inechități în educație și a fost în detrimentul realizării educaționale a elevilor de toate vârstele.

Deși există încă posibilități de transmitere a SARS-CoV-2, în special pentru persoane și familiile care au ales să fie fie vaccinate sau care nu sunt eligibile pentru vaccinare, Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că toți elevii vor merge la școală cu prezență fizică începând cu 13 septembrie 2021, fără alte scenarii ca anul trecut.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în ​​orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezența fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante cu rezultate din evoluția epidemiologică ' , a afirmat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, el a mai declarat că există posibilitatea ca pe viitor cabinetele medicale din școli să fie center de vaccinare și nu este de acord ca vaccinul să fie obligatoriu.

Trebuie făcut tot posibilul pentru a menține elevii în școli în format fizic. Multe familii nu au beneficiat de sprijin adecvat în acest an pandemic, iar disparități, în special în educație, s-au agravat, în special pentru copiii care provin din medii defavorizate sau copii cu dizabilități.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri