Odiseea lui Jacques-Yves Cousteau, în cinematografele din toată țara

Odiseea lui Jacques-Yves Cousteau poate fi văzută în filmul cu titlul ODISEEA / L’ODISÉE, regizat de Jérôme Salle și avându-i în rolurile principale pe Lambert Wilson și Audrey Tautou.

În anii 70, una dintre atracțiile la TV era serialul „Din tainele mării', un amplu documentar realizat de oceanograful Jaques-Yves Cousteau care, împreună cu echipa sa, călătorea pe apele planetei în celebra sa ambarcațiune Calypso.

Odiseea lui Jacques-Yves Cousteau, pe marele ecran

Despre Lambert Wilson, actorul distribuit în rolul principal, regizorul Jérôme Salle spune: „În timpul filmărilor era mereu înfometat. Nu mânca și nu bea aproape nimic. Îi era foame tot timpul. Dar ăsta a fost prețul pentru a deveni Cousteau. În condițiile în care, subliniez, nu au deloc aceeași conformație.'

Cât despre Audrey Tautou care joacă rolul soției lui Cousteau, Simone, același regizor afirmă că este o replică a personajului pe care îl joacă. Pe lângă abilitatea de a-și găsi locul într-o echipă formată exclusiv din bărbați, are acelelași talent de navigatoare și aceeași tărie de caracter în fața vitregiilor naturii.

În alte roluri: Pierre Niney, Laurent Lucas, Benjamin Lavernhe, Vincent Heneine, Thibault de Montalembert, Roger Van Hool, Chloe Hirschman.

Despre Jacques-Yves Cousteau, personajul real

Odiseea lui Jacques-Yves Cousteau, cea adevărată, începe cu un copil care, de la vârsta de patru ani, este un înotător de excepție și rămâne, până la cei 87 de ani pe care i-a trăit, un împătimit al mărilor și oceanelor.

Este ofițer de marină, erou în Al Doilea Război Mondial și decorat cu medalia Croix de Guerre. Aderă la mișcarea de Rezistență.

Jacques-Yves Cousteau în România

Jacques-Yves Cousteau a vizitat România în repetate rânduri, începând din 1966. În anul 1977, împreună cu câțiva oameni de știință români, a încercat inițierea unui proiect de înființare a Rezervației Biosferei Deltei Dunării, dar nu a găsit interes la autoritățile de atunci. Proiectul s-a concretizat abia în anii 1990–1992.

În 1990, a fost ales membru de onoare al Academiei Române. Mai multe detalii, aici.

Mihaela Serea
foto: PR
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Video