Odiseea lui Jacques-Yves Cousteau, în cinematografele din toată țara

Odiseea lui Jacques-Yves Cousteau poate fi văzută în filmul cu titlul ODISEEA / L’ODISÉE, regizat de Jérôme Salle și avându-i în rolurile principale pe Lambert Wilson și Audrey Tautou.

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

În anii 70, una dintre atracțiile la TV era serialul „Din tainele mării', un amplu documentar realizat de oceanograful Jaques-Yves Cousteau care, împreună cu echipa sa, călătorea pe apele planetei în celebra sa ambarcațiune Calypso.

Odiseea lui Jacques-Yves Cousteau, pe marele ecran

Despre Lambert Wilson, actorul distribuit în rolul principal, regizorul Jérôme Salle spune: „În timpul filmărilor era mereu înfometat. Nu mânca și nu bea aproape nimic. Îi era foame tot timpul. Dar ăsta a fost prețul pentru a deveni Cousteau. În condițiile în care, subliniez, nu au deloc aceeași conformație.'

Cât despre Audrey Tautou care joacă rolul soției lui Cousteau, Simone, același regizor afirmă că este o replică a personajului pe care îl joacă. Pe lângă abilitatea de a-și găsi locul într-o echipă formată exclusiv din bărbați, are acelelași talent de navigatoare și aceeași tărie de caracter în fața vitregiilor naturii.

În alte roluri: Pierre Niney, Laurent Lucas, Benjamin Lavernhe, Vincent Heneine, Thibault de Montalembert, Roger Van Hool, Chloe Hirschman.

Despre Jacques-Yves Cousteau, personajul real

Odiseea lui Jacques-Yves Cousteau, cea adevărată, începe cu un copil care, de la vârsta de patru ani, este un înotător de excepție și rămâne, până la cei 87 de ani pe care i-a trăit, un împătimit al mărilor și oceanelor.

Este ofițer de marină, erou în Al Doilea Război Mondial și decorat cu medalia Croix de Guerre. Aderă la mișcarea de Rezistență.

Jacques-Yves Cousteau în România

Jacques-Yves Cousteau a vizitat România în repetate rânduri, începând din 1966. În anul 1977, împreună cu câțiva oameni de știință români, a încercat inițierea unui proiect de înființare a Rezervației Biosferei Deltei Dunării, dar nu a găsit interes la autoritățile de atunci. Proiectul s-a concretizat abia în anii 1990–1992.

În 1990, a fost ales membru de onoare al Academiei Române. Mai multe detalii, aici.

Mihaela Serea
foto: PR
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video