S-ar putea ca rutina anti-îmbătrânire a tenului să fie bine pusă la punct și să ai grijă să îți aplici zilnic cremă de soare pe pielea ta. Dar, potrivit doctorului în dermatologie Dr. Dev Patel, produsele pe care le folosești sunt “doar o piesă din puzzle”.
Uneori, lucrurile de zi cu zi pe care le faci fără să te gândești, cum ar fi să bei o băutură cu paiul sau să ridici temperatura apei de la duș, pot provoca, în timp, formarea de riduri pe față. Potrivit The Sun, un specialist a împărtășit câteva obiceiuri care îți aduc aspectul pielii la un nivel inferior și te lasă cu riduri.
Dușuri cu aburi. Nimic nu este mai reconfortant decât un duș fierbinte la sfârșitul zilei sau când vremea este răcoroasă. Deși s-ar putea să te simți liniștit de apa caldă care se revarsă peste tine, specialistul a spus că pielea ta ar putea să nu fie atât de fericită pe termen lung.
„Apa fierbinte poate provoca inflamații la suprafața pielii, ceea ce duce la o pierdere de umiditate. Gândește-te la momentul în care petreci prea mult timp sub duș – degetele tale devin ridate, pielea devine uscată, iar corpul tău are nevoie de o cremă hidratantă care să te hidrateze în profunzime. Toate acestea sunt semne că hidratarea a fost îndepărtată din pielea ta de către apa fierbinte, ceea ce poate face ca liniile fine și ridurile să apară mai exagerat”, a explicat medicul specialist în dermatologie, Dr. Patel.
Dr. Patel a spus că apa de duș ar trebui să fie în mod ideal călduță pentru “a te asigura că bariera sănătoasă a pielii nu este deposedată de uleiurile sale naturale care sunt esențiale pentru o piele suplă”.
Frecarea ochilor. Există un motiv pentru care mulți make-up artiști te sfătuiesc mereu să aplici corectorul cu degetul inelar, pielea din jurul ochilor este deosebit de delicată și predispusă la deteriorare.
De aceea, frecarea ochilor este un lucru de neconceput dacă vrei să eviți provocarea ridurilor, a sfătuit Dr. Patel.
Nevoia de a vă freca ochii vine probabil automat dacă simțiți o gâdilătură, dar acest lucru poate de fapt „să pună multă presiune și tensiune pe ochi și face pielea fragilă în timp. Acțiunile de frecare pot face ca pielea să se întindă prematur și să crească degradarea colagenului. De asemenea, frecarea persistentă a ochilor poate deteriora în cele din urmă bariera pielii, care ajută la reținerea umidității pentru o piele suplă și ține la distanță infecțiile”, a remarcat medicul estetician.
Pentru a combate liniile fine care întind pielea, Dr. Patel a sugerat aplicarea unui ser corectiv care stimulează producția de colagen la nivelul ochilor tăi.
Curățare excesivă. Este cu siguranță important să îți îndepărtezi machiajul, crema de soare și murdăria de pe față la sfârșitul zilei. Dar dacă te speli de mai mult de două ori pe zi, pielea ta poate fi lipsită de uleiurile naturale care o mențin hidratată și suplă. Acest lucru poate afecta bariera pielii, lăsând-o uscată și mai predispusă la apariția liniilor fine, a ridurilor și a îmbătrânirii premature.
„Pentru a întări bariera pielii în timpul curățării, folosiți o formulă botanică cu ceramide pentru a hrăni pielea. De asemenea, asigurați-vă că produsul de curățare nu conține agenți tensioactivi agresivi, deoarece aceștia pot provoca inflamații și uscăciuni suplimentare ale pielii”, a mai spus specialistul potrivit sursei amintite mai sus.
Ochelarii de soare. „Ochelarii de soare nu sunt doar o declarație de modă; ei joacă un rol crucial în protejarea ochilor de razele UV dăunătoare ale soarelui”, a declarat medicul dermatolog.
Faptul de a nu-i purta într-o zi însorită poate duce, de fapt, la „riduri, pete de vârstă și pierderea elasticității pielii” în timp, potrivit Dr. Patel.
De asemenea, lipsa de protecție te poate face să ții ochii întredeschiși în lumina puternică, ceea ce duce la formarea „labei de gâscă' în colțul exterior al ochilor, care în timp devin mai pronunțate.
Privirea în telefon. Probabil că îți iei telefonul în mână de mai multe ori pe zi, dar poate că nu ți-ai dat seama că îți creezi falduri în gât dacă te uiți în jos la el.
Dormitul pe o parte. Probabil că ai o poziție de somn preferată pe care o adopți imediat ce te urci în pat. Dar dacă aceasta implică dormitul pe o parte sau pe față, poate fi o veste proastă pentru pielea ta, potrivit Dr. Patel.
„Este probabil ca fața ta să fie presată de pernă, ceea ce poate trage în jos pe față și poate contribui la lăsarea pielii. Deoarece ne petrecem o treime din viață dormind, aceste falduri se pot întări în mod repetat în pielea ta de-a lungul timpului, provocând riduri verticale', a declarat specialistul.
El recomandă dormitul pe spate și folosirea unei fețe de pernă din mătase sau satin pentru a diminua frecarea pe piele.
Sorbitul din paie. În timp ce consumul câtorva băuturi cu paiul este puțin probabil să provoace riduri permanente, în zilele noastre sticlele noastre de apă au paie atașate și suntem încurajați să folosim paie reutilizabile ca o opțiune ecologică.
„Strângerea zilnică și repetitivă a buzelor poate face ca ridurile din jurul gurii să devină mai pronunțate, a mai explicat medicul.
Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.
E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.
Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea
Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.
Interviu în exclusivitate:
Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: “Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”