Oamenii chiar spun adevărul când sunt beți? Răspunsul o să te șocheze

Alcoolul funcționează ca un catalizator care scoate la suprafață gândurile ascunse, însă nu neapărat adevărul. După câteva pahare, este posibil ca cineva să exprime opinii pe care altfel le-ar ține ascunse, dar este puțin probabil ca aceste cuvinte să fie considerate cu adevărat importante sau demne de luat în serios când nu se află în stare de ebrietate.

Capacitatea alcoolului de a-i ajuta pe oameni să iasă din cochilia lor îi poate ajuta și să spună ce au în minte… dar Aaron White subliniază că efectele emoționale ale alcoolului pot transforma aceste gânduri într-o exprimare mai degrabă emoțională decât autentică.

In vino Veritas. Adevărul chiar e în vin?

Am auzit întotdeauna că oamenii tind să spună adevărul atunci când sunt beți sau, mai bine, o persoană beată nu minte niciodată. În latină, există o expresie veche pentru asta: „In vino veritas', care înseamnă „în vin, există adevăr'. Originea acestei expresii ne întoarce în Grecia Antică, dar este oare adevărată?

Știința modernă sugerează că există un amestec de adevăr și iluzie în acest concept.

Alcoolul ne face mai sensibili să spunem lucrurile pe care le avem în minte, dar să considerăm întotdeauna acele cuvinte ca adevăr, ar fi o mare greșeală, spune Aaron White, specialist în studiul abuzului de alcool.

„În unele cazuri, acesta ar putea fi adevărul. În multe alte cazuri, ar putea fi ceea ce crezi că este adevărul în starea ta de ebrietate în care te afli”, a spus White. Da! Dar este adevărul omului beat.

„Alcoolicii nu gândesc înainte de a vorbi, orice au în cap scot pe gură', a spus directorul clinic al Serviciilor de recuperare a dependenței de la Centrul Medical Mount Sinai, Dr. Harris Stratyner, într-un interviu pentru ABC News.

Așadar, este clar că alcoolul acționează ca un catalizator, aducând la suprafață gânduri și sentimente care altfel ar rămâne ascunse. Totuși, ceea ce este spus sub influența alcoolului nu trebuie întotdeauna luat drept adevăr absolut. De exemplu, îți faci un plan de a te muta cu o persoană pe care ai cunoscut-o cu doar o săptămână în urmă. S-ar putea să-ți uiți cuvintele dar și intenția în dimineața următoare.

Alcoolul – ser al adevărului. Ce spun studiile:

Nu au existat studii extinse în ceea ce privește modul în care alcoolul influențează onestitatea, dar cercetările despre impactul alcoolului asupra personalității, emoțiilor și a funcției cognitive ajută la susținerea acestei idei.

Un studiu din 2017 publicat într-o revistă medicală a explorat modul în care personalitățile participanților s-au schimbat după ce au consumat suficiente limonade cu vodcă pentru a le aduce concentrația de alcool din sânge la 0,09%.

Cercetătorii au remarcat că cea mai mare schimbare în personalitatea participanților după ce au băut, a fost faptul că aceștia au devenit mult mai extrovertiți, mai liberi, degajați și lipsiți de griji în ceea ce privește cuvintele și acțiunile lor. Deși studiul nu a investigat dacă alcoolul se transformă într-un ser al adevărului, acesta arată că cineva care se simte mai confortabil într-un cadru social are, de asemenea, mai multe șanse să fie sincer și să spună tot ce are în cap.

Aceste emoții sporite ar putea determina oamenii să spună ce au în minte, dar pot, de asemenea, să-i facă să exagereze și să spună ceva care nu e complet adevărat.

„Alcoolul nu este un ser al adevăruui', au spus specialiștii. — Asta e sigur.

Nu mai lăsați copiii mici să stea cu ochii în telefoane sau tablete, spun specialiștii suedezi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri