O rochie obligatorie: Little Black Dress

Little black dress

“Breakfast at Tiffany’s”
Audrey Hepburn
1961 Paramount Pictures

O actriță devenită simbol al fragilității, cu un stil curat și simplu, a creat un stil care a făcut istorie. Rochia ei neagră, răvășitor de simplă, dar atât de sofisticată, a devenit astăzi Little Black Dress, o rochie obligatorie în garderoba oricărei femei. Cine este actrița? Inegalabila Audrey Hepburn.

O rochie obligatorie care ne salvează de la toate petrecerile

Vă vine să credeți că Truman Capote, autorul nuvelei Mic dejun la Tiffany, a fost extrem de dezamăgit când Audrey Hepburn a fost distribuită în rolul Holly Golightly din filmul omonim? Când și-a vândut drepturile de autor către Paramount, Capote nu s-a gândit la nimeni altcineva pentru acest rol decât la feblețea tuturor din acei ani: Marilyn Monroe, ba chiar și-a exprimat dezamăgirea când feblețea a refuzat rolul considerându-l promiscuu.

Pentru 1961, anul apariției filmului, scenariul, ideea și viziunea regizorală a acestei pelicule era extrem de modernă și avangardistă. Tehnica și unghiurile de filmare erau inovatoare, ca să nu mai vorbim de garderoba actriței Audrey Hepburn, care, așa cum a rămas menționat în toate cărțile de stilism, a scris istorie. Nici nu avea cum să fie altfel dacă ținem cont de prietenia strânsă dintre Audrey și couturierul Hubert de Givenchy, cel care a stat în umbra actriței pe toată durata filmărilor. Împreună, cei doi au făcut o echipă imbatabilă și au creat cea mai frumoasă și mai simplă sintagmă cu care poate fi descrisă o rochie: little black dress.

Givenchy a creat inițial două modele de rochii, ambele fără mâncei, dar modele diferite. Pentru scena deschiderii au ales-o pe cea care a avea să devina stilul Audrey și să se transforme în imaginea emblematică a filmului cu personajul Holly Golightly în zorii zilei în fața magazinului Tiffany. Rochia este lungă, dreaptă, accesorizată cu un șirag multiplu de perle lăsate pe spate și cu o pereche de manusi lungi, negre din satin. Din această rochie s-au făcut trei copii: una se găsește la Maison Givenchy, una la Muzeul Costumului din Madrid și una i-a fost dăruită actriței Audrey Hepburn, care a fost vândută cu o sumă record în anul 2006: peste 462.000 de lire sterline, cel mai mare preț pentru o rochie dintr-un film. Și cealaltă rochie neagră apare în film, dar este mai scurtă și accesorizată cu o pălărie cu boruri ample și ochelari

Little black dress

Prod DB © Paramount / DR
DIAMANTS SUR CANAPE (BREAKFAST AT TIFFANY’S)
de Blake Edwards 1961 USA
avec Audrey Hepburn
chic, luxe, portrait, bijoux, collier de perles
d’après le roman de Truman Capote |

Foto: Hepta

Citește și:

Ținute spectaculoase pentru anul 2018

3 coafuri care îți stau bine cu căciulă. Vei arăta perfect în zilele friguroase de iarnă

Scapă de bolilele sezonului rece cu ajutorul unui tratament minunat! Cum să faci un antibiotic natural

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda