O nouă instituție îi va proteja pe copii. Ce este Avocatului Copilului și cum va funcționa?

avocatul copilului

Chiar dacă drepturile minorilor au fost tot timpul o prioritate, în România nu exista o instituție care să se ocupe exclusiv de gestionarea problemelor de acest tip, motiv pentru care Guvernul a luat decizia de a înființa Avocatul Copilului.

Până acum ceva timp, problemele legate de drepturile minorilor erau rezolvate de instituțiile ce se ocupau și de familie, tineri, pensionari și persoane cu handicap. Pentru a avea o privire mai detaliată asupra acestor probleme, reprezentanții Guvernului au aprobat înființarea Avocatului Copilului.

Ce este Avocatul Copilului și cum va funcționa această instituție?

Avocatul Copilului este o nouă instituție, care va funcționa începând de anul viitor. Aceasta va fi parte din deja cunoscuta instituție Avocatul Poporului și le va da posibilitatea minorilor să se adreseze direct autorităților și să depună plângeri. În plus, Avocatul Copilului va face studii și evaluări, încercând să monitorizeze modul în care celelalte instituții ale statului respectă drepturile copilului.

'Până acum, problematica drepturilor copilului era inclusă într-un domeniu mai larg care viza copiii, familia, tinerii, pensionarii şi persoanele cu handicap. Noua structură va putea primi şi soluţiona plângerile individuale făcute de copii sau de reprezentanţi ai acestora faţă de instituţii publice din domeniul sănătăţii, educaţiei şi protecţiei speciale a copilului. Ulterior, Avocatul Copilului va verifica instituţiile publice reclamate', au spus reprezentanții Guvernului, potrivit mediafax.ro.

Prin intermediul acestei instituții, autoritățile se vor asigura că drepturile copilului sunt respectate și că nu vor exista probleme care să nu fie soluționate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cu cât este mai mic salariul unui profesor român față de un coleg din Luxemburg? Diferența este colosală

Kazuo Ishiguro, câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură 2017

Noua metodologie a Ministerului Educației. Auxiliarele didactice ar putea ajunge în școli abia la începutul anului viitor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie